Music News

Wu-Tang Clan: Το σπανιότερο άλμπουμ του κόσμου θα παιχτεί στο κοινό για πρώτη φορά

Ένα μουσικό άλμπουμ τόσο σπάνιο και πολύτιμο που μόνο ελάχιστοι έχουν ακούσει ποτέ, προϊόν της ραπ δισκογραφίας των Wu-Tang Clan, πρόκειται να εκτεθεί σε Μουσείο της Αυστραλίας και το κοινό θα πάρει μια γεύση από τα αποκλειστικά τραγούδια του.

Το «Once Upon a Time in Shaolin», ηχογραφήθηκε μυστικά από τους Wu-Tang Clan μεταξύ 2006 και 2013 και φυλάσσεται σε ένα περίτεχνο ασημένιο κουτί. © Luke Fenstemaker/Pleasr/Museum of Old and New Art (MONA)

Πρόκειται για το περίφημο «Once Upon a Time in Shaolin», το άλμπουμ που ηχογραφούσαν κρυφά οι Wu-Tang Clan για έξι χρόνια, το οποίο σχεδιάστηκε για να είναι ένα έργο τέχνης και φυλάσσεται σε ένα περίτεχνο ασημένιο κουτί. Υπάρχει μόνο ένα αντίτυπο του CD.

Wu-Tang Clan: Το σπανιότερο άλμπουμ του κόσμου σε έκθεση

Το άλμπουμ του πρωτοποριακού hip-hop συγκροτήματος είναι το πιο ακριβό που πουλήθηκε ποτέ. Κάτοχός του έναντι 2 εκατομμυρίων δολαρίων υπήρξε ο Μάρτιν Σκρέλι, Αμερικανός διαχειριστής αμοιβαίων κεφαλαίων, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών για απάτη.

Επί του παρόντος είναι δανεισμένο στο Μουσείο Παλαιάς και Νέας Τέχνης της Τασμανίας (Mona).

 

Για περισσότερες από 10 ημέρες τον Ιούνιο, το Mona θα φιλοξενεί μικρά πάρτι ακρόασης στα οποία το κοινό θα μπορεί να ακούσει ένα επιμελημένο δείγμα του άλμπουμ διάρκειας 30 λεπτών, σύμφωνα με το BBC.

Το άλμπουμ αποτελεί μέρος της έκθεσης «Namedropping», η οποία εξετάζει το στάτους, τη φήμη και την «ανθρώπινη αναζήτηση».

Η σπανιότητα του άλμπουμ λειτουργούσε ως δήλωση σχετικά με τον αντίκτυπο του streaming και της πειρατείας στην αξία της μουσικής. © Jon Lynn/Pleasr/Museum of Old and New Art (MONA)
Το άλμπουμ-καλλιτεχνικό μανιφέστο των Wu-Tang Clan που άλλαξε αρκετά χέρια

Οι Wu-Tang Clan δημιουργήθηκαν στο Στάτεν Άιλαντ στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και έφεραν την επανάσταση στο hip-hop για πάντα.

Στο άλμπουμ που ηχογραφήθηκε στη Νέα Υόρκη και παρήχθη στο Μαρακές μεταξύ 2006 και 2013, συμμετέχουν τα εννέα εν ζωή μέλη του γκρουπ.

Το συγκρότημα ένιωσε ότι η αξία της μουσικής μειώνεται λόγω του διαδικτυακού streaming και της πειρατείας και ήθελε να ακολουθήσει «μια προσέγγιση αναγεννησιακού στυλ 400 ετών στη μουσική, προσφέροντας την ως προϊόν παραγγελίας».

Το άλμπουμ περιλαμβάνει ένα χειροποίητο σκαλισμένο κουτί από νίκελ και ένα δερματόδετο χειρόγραφο που περιέχει στίχους, πιστοποιητικό γνησιότητας, καθώς και τον νομικό όρο ότι ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να κυκλοφορήσει τα 31 τραγούδια για 88 χρόνια.

Το «Once Upon A Time In Shaolin» δημοπρατήθηκε το 2015. Από τότε, το άλμπουμ-καλλιτεχνικό μανιφέστο άλλαξε αρκετά χέρια, περιήλθε στην κατοχή του πρώην CEO φαρμακευτικής εταιρείας Μάρτιν Σκρέλι, των ομοσπονδιακών αρχών των ΗΠΑ και τώρα ανήκει στην κολεκτίβα ψηφιακής τέχνης Pleasr.

Πηγή: athensvoice.gr

Related posts

Ανακοίνωση μεταφοράς της συναυλίας του Nick Waterhouse της 26ης Μαΐου

TEO

Η Alicia Keys εντυπωσιάζει τους περαστικούς σε μια εμφάνιση-έκπληξη στον σταθμό St. Pancras του Λονδίνου

TEO

Οι Winery Dogs έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies