Τεχνολογία

Το σωματείο εργαζομένων της Samsung ετοιμάζει την πρώτη του απεργία

Το μεγαλύτερο σωματείο εργαζομένων της Samsung, το National Samsung Electronics Union, ανακοίνωσε πως ετοιμάζει την πρώτη του απεργία την επόμενη εβδομάδα, ως διαμαρτυρία για το ύψος των μισθών. Τα μέλη του σωματείου απειλούν τη Samsung πως δε θα προσέλθουν στην εργασία τους στις 7 Ιουνίου, με την ελπίδα ο τεχνολογικός κολοσσός να ακούσει τα αιτήματά τους, αφού οι διαπραγματεύσεις για τους μισθούς έχουν καταλήξει σε αδιέξοδο τους τελευταίους μήνες.

Στην Ελλάδα μπορεί να είμαστε συνηθισμένοι στις απεργίες, στη Νότια Κορέα όμως αυτό είναι κάτι ασυνήθιστο. Αν πραγματοποιηθεί, θα είναι η πρώτη απεργία εργαζομένων της Samsung από τότε που ιδρύθηκε η εταιρία!

Η Samsung είχε συμφωνήσει για μία αύξηση 5.1% στους μισθούς αυτή τη χρονιά, αλλά το σωματείο διαπραγματεύεται επίσης και μία επιπλέον μέρα άδειας στο έτος, καθώς και μεγαλύτερη διαφάνεια για τα bonus επιδόσεων.

Αυτό που θέλουμε δεν είναι μία αύξηση μισθού 1-2%. Θέλουμε να πληρωνόμαστε δίκαια ανάλογα τη δουλειά που κάνουμε. Θέλουμε να πληρωνόμαστε για την εργασία μας δίκαια και με διαφάνεια.

Το σωματείο μετρά πάνω από 28.000 μέλη, αποτελώντας περισσότερο από το 1/5 του συνολικού εργατικού δυναμικού της Samsung. Οι ηγέτες του σωματείου δεν αναμένουν η απεργία να επηρεάσει την παραγωγή της Samsung, αφού οι περισσότερες διεργασίες κατασκευής είναι αυτοματοποιημένες. Ελπίζουν όμως πως μία απεργία θα πείσει τη Samsung να λάβει σοβαρά το θέμα υπόψιν.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε πλέον την έλλειψη της θέλησης της εταιρίας να διαπραγματευθεί. Αν η εταιρία αρνηθεί να κάνει ουσιώδεις συζητήσεις, το σωματείο σχεδιάζει περισσότερες απεργίες στο μέλλον.

Πηγή: unboxholics.com

Related posts

Ο Elon Musk αποφάσισε να μην γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Twitter

TEO

PlayStation: Φήμη μεγατόνων για εξαγορά ολόκληρης της Square Enix

TEO

Έφτασε το τέλος για το PS4 – Αυτές είναι πωλήσεις του μέχρι σήμερα

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies