Auto & Moto

Το νέο καινούργιο Polestar δεν χρειάζεται παρμπρίζ

Η Polestar παρουσίασε στη Σαγκάη το 4, το νέο μοντέλο της, το οποίο διακρίνεται για τη διαμόρφωση του πίσω μέρους του.

Το Polestar 4 είναι το δεύτερο SUV της εταιρείας, όπως το προσδιορίζουν τα στελέχη της, και το πιο ενδιαφέρον σχεδιαστικά από όσα έχει ως τώρα στην γκάμα της.

Η διαμόρφωση του αμαξώματος και των φωτιστικών σωμάτων εμπρός και πίσω παραπέμπει στο πρωτότυπο Precept, το οποίο παρουσίασε το 2020. Το νέο μοντέλο δείχνει ως μια σχεδιαστική εξέλιξη συγκριτικά με ό,τι έχει δημιουργήσει ως τώρα και έχει πιο φουτουριστική μορφή.

Ωστόσο, το ιδιότυπο χαρακτηριστικό τού Polestar 4 είναι ότι δεν διαθέτει πίσω κρύσταλλο. Οι άνθρωποι της εταιρείας έκριναν ότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο για την ορατότητα του οδηγού και των επιβατών προς τα πίσω, από τη στιγμή που έχει τοποθετηθεί κάμερα μέσω της οποίας ο πρώτος ενημερώνεται για την κίνηση αλλά και για το τι υπάρχει πίσω από το αυτοκίνητο.

Η Polestar υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύεται καλύτερα το σχήμα τού coupé αμαξώματος και ότι «επιτρέπει ένα νέο είδος εμπειρίας που καθηλώνει τους πίσω επιβάτες».

Δομικά, το Polestar 4 βασίζεται στην πλατφόρμα SPA (Sustainable Experience Architecture). Το μήκος του φτάνει τα 4.839 χλστμ. και το μεταξόνιό του τα 2.999 χλστμ. κάτι που το κάνει ιδιαίτερα ευρύχωρο για τους επιβάτες του.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στο εσωτερικό του έχουν χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο ποσοστό ανακυκλωμένα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Η μεγάλη γυάλινη οροφή περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό του και σκουραίνει ηλεκτροχρωματικά όταν το απαιτούν οι συνθήκες ηλιοφάνειας.

Στο ταμπλό του υπάρχουν δύο οθόνες, μία 10,2 ιντσών στη θέση του πίνακα οργάνων και μία 15,4 ιντσών στο κέντρο της κονσόλας η οποία υποστηρίζει λειτουργικό «Android Auto». Πέραν αυτών, υπάρχει και σύστημα Head-Up Display (εμπρός από τον οδηγό) 14,7 ιντσών.

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνεται το προηγμένο σύστημα ενημέρωσης, προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού «SuperVision Advanced Driver Assistance System» το οποίο έχει δημιουργήσει η «Mobileye». Αυτό λαμβάνει δεδομένα από συνολικά από 12 κάμερες, από 12 αισθητήρες υπερήχων και από ένα ραντάρ τα οποία υπάρχουν περιμετρικά του οχήματος.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό τού Polestar 4 τα παραπάνω δίνουν τη δυνατότητα στο όχημα να αλλάζει μόνο του λωρίδα κυκλοφορίας και να επανέρχεται στην αρχική όταν ο οδηγός ενεργοποιήσει το φλας.

Αναφορικά με τους ηλεκτροκινητήρες και τη μέγιστη ισχύ, το Polestar 4 θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Στην πρώτη θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος θα κινεί τους πίσω τροχούς. Η μέγιστη ισχύς του είναι 272 ίπποι, η μέγιστη ροπή του φτάνει τα 343 Nm και επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 7,4 δευτερόλεπτα.

Στη δεύτερη, θα έχει δύο ηλεκτροκινητήρες οι οποίοι θα κινούν όλους τους τροχούς. Η μέγιστη συνδυαζόμενη ισχύς τους είναι 544 ίπποι και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή τους φτάνει τα 686 Nm. Σε ό,τι αφορά στις επιδόσεις της, για τη διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται 3,8 δευτερόλεπτα.

Και οι δύο εκδοχές τού Polestar 4 διαθέτουν τη μεγάλη μπαταρία («Long Range») ονομαστικής ενεργειακής χωρητικότητας 102 kWh και πραγματικής 94 kWh. Αυτή μπορεί να φορτίσει σε ταχυφορτιστή έως 200 kW και δίνει ικανοποιητική αυτονομία, τουλάχιστον θεωρητικά.

Σύμφωνα με την Polestar, το δικίνητο νέο μοντέλο έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία 600 χλμ. (κατά «WLTP») και το τετρακίνητο 560 χλμ. (κατά WLTP).

Πηγή: newsauto.gr

Related posts

CFMOTO – Νέα τρικύλινδρη μοτοσυκλέτα με στόχο την Triumph και την Yamaha

TEO

Η Audi βάζει λουκέτο σε εργοστάσιο της, λόγω χαμηλής ζήτησης για ηλεκτρικά – Απολύονται 3.000 εργαζόμενοι

TEO

Τα 300άρια με τη χαμηλότερη κατανάλωση

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies