Τεχνολογία

Το Google Drive θα φορτώνει γρηγορότερα τα βίντεο – Έρχονται και άλλες αναβαθμίσεις

Η Google ανακοίνωσε ορισμένες επερχόμενες αλλαγές και προσθήκες που θα βελτιώσουν σημαντικά την εμπειρία των χρηστών του Google Drive.

Ξεκινώντας με τη σημαντικότερη, όπως μάλλον θα έχετε παρατηρήσει, η αναπαραγωγή βίντεο στο Google Drive δεν ανταποκρίνεται στις επιδόσεις του YouTube, παρά την ομοιότητα στην εμφάνιση των video players. Τώρα, αυτό επιτέλους θα διορθωθεί!

Όπως αποκάλυψε ο tech κολοσσός μέσα από μια ανάρτηση στο blog του Workspace, οι μηχανικοί του εργάζονται πάνω στην ενσωμάτωση του Dynamic Adaptive Streaming over HTTP (DASH) στο Google Drive. Αυτή η τεχνολογία θα επιτρέπει την αναπαραγωγή βίντεο με προσαρμοζόμενο bitrate, αλλάζοντας δυναμικά την ανάλυση του βίντεο με βάση την ποιότητα του τοπικού δικτύου. Η Google διαβεβαιώνει ότι αυτό θα οδηγήσει σε σημαντικά ταχύτερους χρόνους φόρτωσης, εξαλείφοντας μεγάλο μέρος της καθυστέρησης μεταξύ του κλικ σε ένα βίντεο και της έναρξης της αναπαραγωγής. Παράλληλα θα μειωθούν και οι περιπτώσεις που το βίντεο χρειάζεται να κάνει buffering. Η νέα αυτή τεχνολογία θα χρησιμοποιείται σε όλα τα πρόσφατα ανεβασμένα βίντεο και υπάρχουν σχέδια να επεκταθεί και στα βίντεο που είναι ήδη ανεβασμένα στο Drive μέχρι το τέλος του έτους.

Παράλληλα με τις βελτιώσεις στην αναπαραγωγή των βίντεο, η Google ανακοίνωσε επίσης και προσθήκες στα φίλτρα αναζήτησης εντός της εφαρμογής του Drive για τα Android και iOS. Συγκεκριμένα, τα apps θα αποκτήσουν και φίλτρα για ‘Type’, ‘People’ και ‘Modified’, επιτρέποντας στους χρήστες να περιορίζουν εύκολα τα αποτελέσματα αναζήτησης με βάση τον τύπο αρχείου που θέλουν, τις πρόσφατες επαφές τους ή ανάλογα με τον χρόνο των τελευταίων τροποποιήσεων. Αυτά τα νέα φίλτρα έχουν σχεδιαστεί για να απλοποιήσουν τη διαδικασία αναζήτησης, καθιστώντας την ταχύτερη και πιο διαισθητική για τους χρήστες. Μπορείτε να δείτε την εικόνα που μοιράστηκε η Google παρακάτω.

Πηγή: unboxholics.com

Related posts

Η Microsoft ξεκαθαρίζει τι συνέβη με την επίθεση από το Lapsus$ hacking group

TEO

Τεράστια αναβάθμιση για το Google Bard με το ισχυρό Gemini μοντέλο

TEO

Ανησυχητική εξέλιξη για τα προβλήματα υπερθέρμανσης του iPhone 15 Pro

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies