Τεχνολογία

Το ChatGPT πλέον δημιουργεί αποδείξεις που μοιάζουν αληθινές

Μια νέα δυνατότητα του ChatGPT έχει τραβήξει την προσοχή και όχι απαραίτητα για καλό λόγο. Χάρη στην πρόσφατη αναβάθμιση του GPT-4o, οι χρήστες ανακάλυψαν πως η πλατφόρμα μπορεί πλέον να δημιουργήσει ψεύτικες αποδείξεις με πολύ ρεαλιστική εμφάνιση. Και ενώ η τεχνολογία πίσω από αυτό το feature είναι εντυπωσιακή, έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιείται για όχι και τόσο νόμιμους σκοπούς.

Μέχρι πρόσφατα, το αδύναμο σημείο των AI-generated εικόνων ήταν το κείμενο, είτε γιατί ήταν δυσανάγνωστο, είτε γιατί ήταν εντελώς ακατανόητο. Όμως πλέον, το ChatGPT μπορεί να δημιουργήσει αποδείξεις με σωστή μορφοποίηση, λίστες προϊόντων, ποσά και λογότυπα που μοιάζουν σχεδόν αληθινά.

Αν και ακόμα δεν είναι απολύτως τέλειες, καθώς κάποιες έχουν παράξενα κενά ή λάθη στα μαθηματικά, οι αποδείξεις αυτές είναι αρκετά πειστικές, ειδικά για μικροποσά. Με λίγη επεξεργασία στο Photoshop μπορούν εύκολα να περάσουν ως γνήσιες.

Προς το παρόν, πιο αποτελεσματικό φαίνεται να είναι το να εισάγεις μια υπάρχουσα απόδειξη και να ζητήσεις από το ChatGPT να αλλάξει στοιχεία, όπως ημερομηνίες ή ποσά. Όσο όμως εξελίσσεται η τεχνολογία, είναι πιθανό να βλέπουμε αποδείξεις φτιαγμένες εξ’ ολοκλήρου από την AI που δεν ξεχωρίζουν καθόλου από τις κανονικές.

Η OpenAI παρακολουθεί την κατάσταση αλλά δηλώνει πως δεν υπάρχει λόγος πανικού, τουλάχιστον ακόμα. Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε ότι γίνονται έλεγχοι για χρήση της τεχνολογίας σε παραβιάσεις των όρων και ότι λαμβάνονται μέτρα όταν αυτό διαπιστώνεται.

Παράλληλα, η εταιρεία βλέπει και θετική χρήση σε αυτή τη λειτουργία, προτείνοντας ότι μπορεί να αξιοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς, όπως η εκμάθηση οικονομικής διαχείρισης ή η αναγνώριση ψεύτικων αποδείξεων.

You can use 4o to generate fake receipts.

There are too many real world verification flows that rely on “real images” as proof. That era is over. pic.twitter.com/9FORS1PWsb

— Deedy (@deedydas) March 29, 2025

Πηγή: unboxholics.com

Related posts

Η Microsoft ετοιμάζει το «τελειωτικό χτύπημα» για τον Internet Explorer

TEO

TikTok: Προς κατάργηση στην Αμερική μέχρι τις 19 Ιανουαρίου

TEO

Το λογότυπο του Android αλλάζει για πρώτη φορά από το 2019

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies