Τεχνολογία

Την γλύτωσε η Sony σε δικαστήριο $500 εκατομμυρίων για τα PlayStation χειριστήρια

Αίσιο τέλος είχε για τη Sony μια σημαντική δίκη σχετικά με τα χειριστήρια των PlayStation κονσολών.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ένας δικαστής του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ απέρριψε αγωγή παραβίασης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που ζητούσε αποζημίωση ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Την αγωγή αυτή την είχε καταθέσει η Genuine Enabling Technology (GET) το 2017, κατηγορώντας τη Sony ότι παραβίαζε την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία της με τις μεθόδους επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται μεταξύ των PlayStation κονσολών και των PlayStation χειριστηρίων.

Αυτή η τεχνολογία, η οποία περιγράφεται στην πατέντα της GET ως “Method and Apparatus for Producing a Combined Data Stream and Recovering Therefrom the Respective User Input Stream and at Least One Input Signal,” περιλαμβάνει τη μετάδοση ξεχωριστών σημάτων για τις εισόδους κουμπιών και τις εισόδους ελέγχου κίνησης σε διαφορετικές συχνότητες. Η GET ισχυρίστηκε ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της ήταν το πρώτο που επέτρεπε τη λήψη και των δύο τύπων σημάτων ταυτόχρονα, ένα χαρακτηριστικό που, όπως υποστήριξε, χρησιμοποιούν τα PlayStation.

Η υπεράσπιση της Sony επικεντρώθηκε στο επιχείρημα ότι η GET δεν είχε προσκομίσει επαρκή στοιχεία για να αποδείξει ότι ένα εξάρτημα εντός των PlayStation χειριστηρίων ήταν “δομικά ισοδύναμο” με την τεχνολογία που περιγράφεται στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Στην απόφαση, η οποία περιγράφεται λεπτομερώς σε ένα υπόμνημα που δημοσιεύθηκε στις 25 Μαρτίου 2024, ο δικαστής συμφώνησε με τη θέση της Sony. Το δικαστήριο έκρινε ότι η GET “απέτυχε να εγείρει αμφισβήτηση γεγονότων” σχετικά με την υποτιθέμενη παραβίαση, οδηγώντας σε μια συνοπτική απόφαση υπέρ της Sony.

Για την ιστορία, αυτή η δικαστική διαμάχη δεν είναι η πρώτη του είδους της για την GET, η οποία στο παρελθόν είχε καταθέσει παρόμοια αγωγή για παραβίαση πατέντας εναντίον της Nintendo. Αν και το Περιφερειακό Δικαστήριο αποφάσισε αρχικά υπέρ της Nintendo το 2020, το Εφετείο των ΗΠΑ ανέτρεψε την απόφαση αυτή το 2022 και η υπόθεση παραμένει ακόμη ανοιχτή.

Πηγή: unboxholics.com

Related posts

Τα νέα ασύρματα ακουστικά του PlayStation

TEO

Οριστικό τέλος για το AdBlock στο YouTube – Η Google ετοιμάζει πιο σκληρά μετρά

TEO

Η Samsung ανακοίνωσε την πρώτη QD-OLED τηλεόραση

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies