Τεχνολογία

Τεράστια αναβάθμιση για την ασφάλεια του Google Chrome

Η Google  ανακοίνωσε χθες μια τεράστια αναβάθμιση για την ασφάλεια του Google Chrome που δίχως αμφιβολία θα σώσει πολλούς χρήστες, αρχεία και υπολογιστές από online απειλές.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο tech κολοσσός άλλαξε ριζικά την λειτουργία ‘Ασφαλής Περιήγησης’, η οποία ήδη προστατεύει πάνω 5 δισεκατομμύρια συσκευές ενάντια σε phishing επιθέσεις, malware και γενικότερα κακόβουλο λογισμικό.

Μέχρι τώρα η τυπική λειτουργία προστασίας της Ασφαλούς περιήγησης λειτουργούσε με τον εξής τρόπο: Χρησιμοποιούσε μια λίστα που επιμελούνταν η Google και η οποία ήταν αποθηκευμένη στη συσκευή σας. Με βάση αυτή τη λίστα μπορούσε να ελέγχει αν ένας ισότοπος ή ένα αρχείο ήταν γνωστό ότι ήταν ιός ή γενικότερα επικίνδυνο. Αυτή η λίστα ενημερωνόταν κάθε 30 με 60 λεπτά – αλλά η Google διαπίστωσε ότι οι περισσότερες κακόβουλες σελίδες ήταν στον αέρα μόνο για 10 λεπτά, τα οποία έφταναν για να γίνει η ζημία.

Τώρα, λοιπόν, η τυπική λειτουργία προστασίας της Ασφαλούς περιήγησης στους σταθερούς υπολογιστές και στο iOS θα ελέγχει όλες τις σελίδες σε πραγματικό χρόνο! Εάν πάτε να μπείτε σε κάποια ιστοσελίδα και η Google υποψιάζεται ότι αυτή ενέχει κίνδυνο για εσάς ή τη συσκευή σας, θα βλέπετε μια προειδοποίηση με περισσότερες πληροφορίες. Με τον έλεγχο σε πραγματικό χρόνο, η Google περιμένει ότι θα αποκλείσει 25% περισσότερες απόπειρες phishing.

Η Google επισημαίνει πως χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση και άλλες προηγμένες τεχνικές για να διασφαλίσει ότι κανείς δεν θα μπορεί να ξέρει ποιες σελίδες επισκέπτεστε, εξαιτίας αυτού του χαρακτηριστικού. Ούτε η ίδια η Google θα μπορεί να γνωρίζει το ιστορικό σας με τον τρόπο που είναι δομημένο το χαρακτηριστικό. Επισημαίνεται επίσης ότι η τεχνολογία αυτή ΔΕΝ θα καθυστερεί την πλοήγηση ούτε θα ξοδεύει καθόλου πόρους από τον δικό σας υπολογιστή/κινητό.

Το βελτιωμένο ‘Real-time Safe Browsing’ θα έρθει και στο Android, αργότερα μέσα στον Μάρτιο. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ανακοίνωση στο blog της Google πατώντας εδώ.

Πηγή: unboxholics.com

Related posts

Η Apple ακυρώνει τα σχέδια αύξησης παραγωγής των iPhone

TEO

Η μικρότερη μπαταρία του κόσμου έχει μέγεθος όσο ένας κόκκος αλατιού

TEO

Το Xbox Series X απέκτησε ένα χαρακτηριστικό που ο κόσμος ζητούσε χρόνια

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies