Τεχνολογία

Temu και Shein στο μικροσκόπιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μετά το Shein, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκρινε πως και το Temu ανήκει στις Very Large Online Platform (VLOP), οι οποίες υπόκεινται στους κανονισμούς του Digital Services Act (DSA).

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το Temu έχει επιβεβαιώσει πως έχει πάνω από 45 εκατομμύρια μηνιαία ενεργούς χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, νούμερο που το τοποθετεί στις VLOPs. Αυτό σημαίνει πως θα υπόκειται στους αυστηρότερους περιορισμούς του DSA, ειδικά όσον αφορά τα συστημικά ρίσκα, δηλαδή παράνομα προϊόντα, αντιγραφές προϊόντων και αντικείμενα που παραβιάζουν πνευματικά δικαιώματα.

Η απόφαση έρχεται μόλις ένα μήνα μετά τον ορισμό του Shein ως VLOP. Προήλθε μετά από καταγγελία 17 μελών του BEUC, στην οποία κατηγορούσαν το Temu πως δεν είναι διαφανές για τον αλγόριθμό του, για την προέλευση των προϊόντων του, καθώς και για τη χρήση χειριστικών τακτικών για να κάνει τους πελάτες να ξοδεύουν περισσότερα.

Στο Temu δόθηκε διορία τεσσάρων μηνών για να παρέχει μία αρχική ανάλυση συστημικού ρίσκου στην Επιτροπή, την οποία θα πρέπει από εδώ και πέρα να καταθέτει κάθε έτος. Το DSA υποχρεώνει επίσης το Temu να θεσπίσει περισσότερα μέτρα προστασίας του καταναλωτή, καθώς και να εκδίδει αναφορές διαφάνειας στον έλεγχο του περιεχομένου κάθε έξι μήνες.

Πηγή: unboxholics.com

Related posts

Instagram Notes: Φρενίτιδα με το νέο χαρακτηριστικό – Πώς λειτουργεί

TEO

Facebook και Instagram γίνονται και συνδρομητικά στην Ελλάδα με €9.99 το μήνα

TEO

Επιτέλους, θα βλέπουμε περισσότερα από αυτά που μας ενδιαφέρουν στο Facebook

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies