Τεχνολογία

Ρώσοι hackers έκλεψαν κώδικα και κατασκόπευαν στελέχη της Microsoft

Η Microsoft αποκάλυψε ότι έπεσε θύμα μιας περίτεχνης κυβερνοεπίθεσης, με τους hackers να καταφέρνουν να παραβιάσουν τα συστήματα ασφαλειάς της. Συγκεκριμένα, η επίθεση ενορχηστρώθηκε από Ρώσους κρατικά υποστηριζόμενους hackers. Πρόκειται για την ομάδα που βρίσκεται πίσω και από την περιβόητη επίθεση SolarWinds.

Η παραβίαση αυτή ξεκίνησε ως κατασκοπεία των υψηλόβαθμων στελεχών της Microsoft, με τους hackers να έχουν υποκλέχει με επιτυχία email μυνήματα της διοικητικής ομάδας. Ωστόσο, το θέμα κλιμακώθηκε, αφού τελικά διαπηστώθηκε πως έχει κλαπεί και πηγαίος κώδικας της Microsoft.

Ο τεχνολογικός κολοσσός περιέγραψε το περιστατικό στην επίσημη ιστοσελίδα του ως μέρος μιας “συνεχιζόμενης επίθεσης”, αποκαλύπτοντας ότι οι hackers, που ονομάστηκαν “Midnight Blizzard” ή Nobelium, εκμεταλλεύτηκαν πληροφορίες από εταιρικά συστήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να αποκτήσουν ή να επιχειρήσουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε repositories πηγαίου κώδικα και εσωτερικά συστήματα της Microsoft. H Microsoft διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πώς συστήματα που απευθύνονται σε πελάτες έχουν παραβιαστεί ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί ποιος πηγαίος κώδικας έχει κλαπεί. Παρ’ όλα αυτά, η Microsoft έχει σημάνει συναγερμό σχετικά με τη στρατηγική της Nobelium να αξιοποιήσει “μυστικά διαφόρων τύπων” που ανακαλύφθηκαν στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έκλεψε, για να διεισδύσει περαιτέρω στις άμυνες της Microsoft και να στοχεύσει ίσως και τους πελάτες της.

Η εταιρεία έχει αρχίσει τώρα να προσεγγίσει προληπτικά πελάτες της που έχουν πληγεί για να βοηθήσει στην εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας. Για την ιστορία, όλα ξεκίνησαν με ένα λεγόμενο ‘password spray attack’, το οποίο στόχευσε έναν δοκιμαστικό λογαριασμό που είχε ξεμείνει χωρίς two-factor authentication!

Ως απάντηση σε αυτή τη σημαντική παραβίαση ασφαλείας, η Microsoft έχει ενισχύσει πλέον τις υποδομές της, ανακοινώνοντας μεγάλες σχετικές επενδύσεις και βελτιώσεις στον ενδοεπιχειρησιακό συντονισμό της για να είναι πιο ισχυρή απέναντι σε τέτοιες επίμονες απειλές. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, πατώντας εδώ.

Πηγή: unboxholics.com

Related posts

Τα Galaxy M33 και M23 είναι τα νέα mid-range τηλέφωνα της Samsung

TEO

Το νέο HUAWEI nova Y90 είναι ένα προσιτό smartphone με τεράστια μπαταρία

TEO

Η νέα προσθήκη του Chrome σάς προστατεύσει από τα “κακά” extensions

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies