Τεχνολογία

Πτώση πωλήσεων για την Apple – Όλα καλά λέει ο Tim Cook

Η Apple ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη πτώση πωλήσεων εδώ και ένα χρόνο. Οι πωλήσεις έπεσαν 4% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, αποδίδοντας $90.8 δισεκατομμύρια, ενώ η πτώση οφείλεται σε μία ξαφνική πτώση στη ζήτηση των iPhones.

Ωστόσο ο Tim Cook προσπάθησε να εξαφανίσει τις αμφιβολίες για το μέλλον του τεχνολογικού κολοσσού, με τα στελέχη της Apple να λένε πως τα αποτελέσματα οφείλονται στην παραμορφωμένη εικόνα των προβλημάτων των προμηθευτών λόγω Covid, κάτι που οδήγησε σε ασυνήθιστα πολλές πωλήσεις την περσινή περίοδο. Πιστεύουν πως οι πωλήσεις θα επανέλθουν σε θετικό πρόσημο μέσα στους επόμενους μήνες με την εισαγωγή νέων προϊόντων.

Δε θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένος για το μέλλον που έχουμε μπροστά μας. – Tim Cook

Η μετοχή της Apple έχει σημειώσει πτώση 6% φέτος, ωστόσο οι δηλώσεις του Cook βοήθησαν να αυξηθεί η ζήτηση της μετοχής. Σε μία ψήφο εμπιστοσύνης στη διοίκηση, η Apple ανακοίνωσε πως θα αγοράσει πίσω μετοχές αξίας $110 δισεκατομμυρίων.

Παγκοσμίως, οι αποστολές smartphone αυξήθηκαν κατά 10% στο πρώτο τρίμηνο του έτους, αλλά οι πωλήσεις των iPhone έπεσαν 10% σε κάθε γεωγραφική περιοχή εκτός της Ευρώπης.

Ο CFO της Apple, Luca Maestri, αναμένει οι πωλήσεις της Apple να αυξηθούν σε μονοψήφιο ποσοστό μέσα στους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο.

Πηγή: unboxholics.com

Related posts

Παρά τις 18,000 απολύσεις, η Amazon διώχνει τώρα και άλλους 9,000 υπαλλήλους

TEO

Έπεσε και το οχυρό των iPads στην Ευρώπη

TEO

Η Google θέλει να φέρει στον κόσμο Fiber 8Gbps internet μέσα στο 2023

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies