Τεχνολογία

PS5: Κυκλοφόρησε νέα ενημέρωση λογισμικού και φέρνει ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό

Μια νέα ενημέρωση λογισμικού για το PS5 μόλις έγινε διαθέσιμη και μάλιστα ξεφεύγει από τα συνηθισμένα stability updates, προσθέτοντας ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, πρόκειται για το update 24.03-09.20.00, το οποίο έχει μέγεθος περίπου 1GB και μπορεί να κατέβει σε όλα τα PS5 μοντέλα, είτε στις digital εκδόσεις είτε στις κανονικές. Η πιο σημαντική νέα προσθήκη της εν λόγω ενημέρωσης αφορά τη Βοήθεια παιχνιδιού.

Πλέον, πέρα από τις υποδείξεις που μπορούσε να ενσωματώσει η ίδια η ομάδα ανάπτυξης ένας τίτλου αν το επιθυμούσε, και η κοινότητα παικτών του PlayStation θα μπορεί να αναρτά βίντεο με βοήθεια. Αυτό θα γίνεται αυτόματα αν κάποιος παίκτης δηλώσει συμμετοχή, με το PS5 να καταγράφει και να αναρτά gameplay πλάνα, έτσι ώστε να ξέρουν τα άλλα μέλη της κοινότητας πως γίνεται να περάσουν κάποιο δύσκολο κομμάτι σε ένα παιχνίδι ή πως να βρουν κάποιο μυστικό.

Μια ακόμη αλλαγή που έγινε αφορά τις ενδείξεις για το Απομακρυσμένο παιχνίδι, ενώ δε λείπουν και οι βελτιώσεις σταθερότητας για το λειτουργικό σύστημα γενικότερα.

Ακολουθεί το επίσημο ελληνικό changelog που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του PlayStation και παρουσιάζει όλες τις αλλαγές της ενημέρωσης:

Έδοση: 24.03-09.20.00

 • Η Βοήθεια παιχνιδιού επεκτάθηκε με την προσθήκη λειτουργιών από τη Βοήθεια παιχνιδιού της Κοινότητας.
  • Στη Βοήθεια παιχνιδιού θα δείτε υποδείξεις με την ετικέτα Βοήθεια παιχνιδιού κοινότητας σε υποστηριζόμενα παιχνίδια, κάτι που υποδεικνύει ότι η υπόδειξη δημιουργήθηκε από βίντεο παιχνιδιού άλλων παικτών.
  • Μπορείτε να συμμετάσχετε στη Βοήθεια παιχνιδιού κοινότητας επιτρέποντας την αυτόματη καταγραφή βίντεο από τα παιχνίδια σας, τα οποία θα προστεθούν στη λειτουργία αφού ελεγχθούν.
   Για να πάρετε μέρος, επιλέξτε διαδοχικά Ρυθμίσεις > Καταγραφές και αναμεταδόσεις > Καταγραφές > Αυτόματες καταγραφές > Βοήθεια παιχνιδιού κοινότητας και στη συνέχεια επιλέξτε Συμμετοχή. Μπορείτε επίσης να αποσύρετε τη συμμετοχή σας οποιαδήποτε στιγμή.
 • Στο Απομακρυσμένο παιχνίδι, αν εμφανίζεται συνεχώς το μήνυμα “Έγινε σύνδεση για Απομακρυσμένο παιχνίδι.”, μπορείτε πλέον να το αποκρύψετε από την οθόνη παιχνιδιού σας. Επιλέξτε διαδοχικά Ρυθμίσεις > Σύστημα > Απομακρυσμένο παιχνίδι και ενεργοποιήστε την Κατάσταση σύνδεσης με απόκρυψη Απομακρυσμένου παιχνιδιού.
 • Βελτιώσαμε την απόδοση και τη σταθερότητα του λογισμικού συστήματος.
 • Βελτιώσαμε τα μηνύματα και τη χρηστικότητα σε ορισμένες οθόνες.

Για περισσότερα σχετικά με τα updates του PS5 ή σε περίπτωση που χρειάζεται να κάνετε την ενημέρωση δίχως Internet, μέσω USB, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Sony πατώντας εδώ.

Πηγή: unboxholics.com

Related posts

Αυτό το κολπάκι των Windows είναι εύκολο και θα σας λύσει τα χέρια

TEO

Η framerate-boosting FSR 2.0 τεχνολογία της AMD έρχεται στις Xbox κονσόλες

TEO

Αυτό είναι το Honor 90 Lite με 100MP κάμερα και Dimensity 6020

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies