Μία ενδιαφέρουσα έρευνα αναδεικνύει τις mainstream μάρκες με τη μεγαλύτερη θετική συναισθηματική χροιά στο ψηφιακό οικοσύστημα της Ελλάδας
Οι premium μάρκες διαθέτουν φανατικό κοινό που λατρεύει τα high-end μοντέλα. Supercars και υπερσύγχρονες τεχνολογίες εξιτάρουν το συναίσθημα και τη φαντασία, τόσο για αυτούς τους λίγους που μπορούν να τα αποκτήσουν, όσο για όποιους ένα τέτοιο αυτοκίνητο είναι “όνειρο θερινής νυκτός”. Σε κάθε περίπτωση, τα πράγματα σχετικά τη μέτρηση των “συναισθημάτων” που προκαλούν αυτά τα πολυτελή αυτοκίνητα είναι λίγο- πολύ αναμενόμενα και κινούνται προς μια πολύ θετική κατεύθυνση.
ο δύσκολο είναι να μπορέσει κανείς να μετρήσει το αν και κατά πόσο εγείρουν θετικά συναισθήματα τα αυτοκίνητα που ανήκουν σε όλες τις άλλες μάρκες οι οποίες δε λογίζονται ως premium. Η αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει μια πλούσια γκάμα αυτοκινήτων για όλες τις ανάγκες και τα γούστα οπότε είχε έρθει η ώρα να μετρηθούν τα “συναισθήματα” των καταναλωτών σε σχέση και με αυτά.
Σε αυτό το πλαίσιο διενεργήθηκε μία έρευνα ώστε να αναδειχθούν οι “mainstream” μάρκες με τη μεγαλύτερη θετική συναισθηματική χροιά στο ψηφιακό οικοσύστημα της Ελλάδας. Στη μεγάλη λίστα της ανάλυσης συμπεριλαμβάνονται οι top 10 mainstream μάρκες αυτοκινήτου, βάσει συνόλου ταξινομήσεων για το έτος 2021, όπως δημοσιεύθηκαν από τον ΣΕΑΑ. Οι μάρκες που περιλαμβάνει η εν λόγω λίστα, είναι οι εξής:
H έρευνα υλοποιήθηκε από τη Newsrelate. Η Newsrelate.com είναι μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα παρακολούθησης και ανάλυσης ιστοσελίδων και Social Media, η οποία βασίζεται σε μηχανική εκμάθηση (ml), επεξεργασία φυσικής γλώσσας (nlp) και σε αλγόριθμους εξόρυξης και ανάλυσης δεδομένων (big data mining).
Για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων τέθηκαν υπό επεξεργασία:
- οι δημοσιεύσεις από Ελλάδα σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, τοπικά sites, blogs, forums, Twitter, Instagram, Facebook, Youtube
- τα θετικά συναισθήματα των δημοσιεύσεων
- οι αντιδράσεις χρηστών στο σύνολο των θετικών δημοσιεύσεων
- οι πηγές των δημοσιεύσεων και η επίδραση και δημοφιλία τους στο κοινό
Παράμετροι Ανάλυσης
- Η περίοδος των δεδομένων ανάλυσης ήταν: από 1 Μαΐου 2021 έως 31 Δεκεμβρίου 2021
- Το σύνολο των δημοσιεύσεων που συγκεντρώθηκαν ήταν: πάνω από 130.000
Για την παρακολούθηση και εξαγωγή των δεδομένων χρησιμοποιήθηκαν:
- 49 λέξεις-κλειδιά ή λέξεις-κλειδιά εκφράσεις (smart queries έξυπνης αναζήτησης)
- 17 Hashtags
- 22 Social Media λογαριασμοί των υποψηφίων σε Facebook, Instagram, Twitter