Auto & Moto

Οι Σκωτσέζοι δεν τσιγκουνεύτηκαν στο Munro Mk1

H Munro δημιούργησε και παρουσίασε επίσημα το πρωτότυπο ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου οχήματος το οποίο κάτι μας θυμίζει.

Μία ακόμα νεοφυής εταιρεία, ένα ακόμα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα. Η Munro είναι μια νεοσύστατη σκωτσέζικη φίρμα η οποία πήρε την ονομασία της από το ομώνυμo βουνό τής χώρας και σκοπεύει να κατασκευάζει το δικό της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

Το πρωτότυπο Munro Mk1, όπως ονομάζεται, δημιουργήθηκε με σκοπό να εξελιχθεί και να προκύψει ένα καινούργιο όχημα το οποίο θα έχει πολύ καλές δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου.

Το αμάξωμά του παραπέμπει σε αυτό του Land Rover Defender ή του Ineos Grenadier και αναμένεται να μπει σε διαδικασία παραγωγής εντός του 2023. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η εταιρεία, το Munro Mk1 θα διατίθεται σε δύο εκδοχές αναφορικά με την ενεργειακή χωρητικότητα των μπαταριών του και της μέγιστης ισχύος του.

Η πρώτη, θα έχει συσσωρευτές 61 kWh και μέγιστη απόδοση 299 ίππους και η δεύτερη 81 kWh και 380 ίππους, αντίστοιχα. Η Munro ανακοινώνει ότι στην πρώτη εκδοχή του το όχημα θα έχει μέγιστη θεωρητική αυτονομία 305 χλμ. (κατά «WLTP»), ενώ και στις δύο οι μπαταρίες του θα μπορούν να φορτίζουν και σε φορτιστή 22 kW ή και μεγαλύτερης ισχύος.

Το αυτοκίνητο έχει πλαίσιο τύπου σκάλας, όπως είναι φυσικό. Οι μπαταρίες του εκτείνονται σε όλο το πάτωμά του για να μοιράζεται το βάρος. Η ανάρτησή του είναι άκαμπτος άξονας εμπρός και πίσω, ενώ έχει σύστημα μόνιμης τετρακίνησης όπου κλειδώνει το κεντρικό διαφορικό. Προαιρετικά, θα διατίθεται και με τη δυνατότητα να κλειδώνουν τόσο το εμπρός όσο και το πίσω.

Παρά τον «σκληροτράχηλο» χαρακτήρα του, το Munro Mk1 θα έχει έναν ηλεκτροκινητήρα (αξονικής ροής) ο οποίος θα μεταφέρει τη ροπή του σε όλους τους τροχούς μέσω κιβωτίου δύο σχέσεων το οποίο θα λειτουργεί και ως «κιβώτιο υποπολλαπλασιασμού». Σύμφωνα με την εταιρεία, στην ισχυρότερη εκδοχή του το αυτοκίνητο θα επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα θα περιορίζεται στα 130 χλμ./ώρα και στις δύο εκδόσεις του.

Όπως έγινε γνωστό, το μήκος τού Munro Mk1 είναι 4.590 χλστμ. ενώ το μεταξόνιό του φτάνει τα 3.300 χλστμ. Η γωνία προσέγγισής του είναι 84 μοίρες, η γωνία αναχώρησης 51 μοίρες και η γωνία ράμπας 31,6 μοίρες. Αυτό, σημαίνει ότι εκ κατασκευής έχει μεγάλη δυνατότητα προσβασιμότητας εκτός δρόμου, ενώ μπορεί να διέλθει σε υδάτινο πέρασμα βάθους 80 εκατοστών.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, ο στόχος που έχει τεθεί είναι να κατασκευάζει 2.500 οχήματα ετησίως, στις εγκαταστάσεις ενός εγκαταλελειμμένου εργοστασίου στην πόλη Linwood, η οποία βρίσκεται δυτικά της Γλασκώβης. Σε αυτό κατασκευάζονταν τα μοντέλα της Talbot (Peugeot-Talbot) μέχρι το 1981, οπότε και διακόπηκε η παραγωγή τους και η λειτουργία του.

Πηγή: newsauto.gr

Related posts

Τι θα λέγατε για ένα Lancia Ypsilon crossover;

TEO

SYM DRG 160: Το πιο σπορ 150άρι που υπάρχει

TEO

EICMA 2022: Fantic Caballero 700

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies