Auto & Moto

Οδηγούμε το νέο Fiat Grande Panda Hybrid στην Ιταλία

H σύγχρονη εικόνα της Fiat φαίνεται ότι μπορεί να υποστηριχτεί από την παράδοσή της και την ιστορία της. Το Grande Panda Hybrid θα προσπαθήσει να επαναφέρει στις ημέρες μας τα δεδομένα ενός οχήματος πόλης μιας άλλης, αυθεντικά ιταλικής εποχής.

Οι Άγγλοι έχουν ένα Mini, οι Ιταλοί πολλά. Τι εννοούμε; Διαχρονικά, η Fiat έχει δημιουργήσει μικρών διαστάσεων μοντέλα τα οποία έχουν αφήσει έντονα το αποτύπωμά τους στην ιστορία της Αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως και το βρετανικό μοντέλο.

Το Panda είναι ένα από αυτά, υπό την έννοια ότι πρόκειται για ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της εταιρείας. Για να καταλάβουμε γιατί πρέπει να μεταφερθούμε νοερά στα μέσα της δεκαετίας του ’70.

Το 1976 οι Τζορτζέτο Τζουτζιάρο και Άλντο Μαντοβάνι, οι ιδρυτές της Italdesign, άρχισαν να επεξεργάζονται την ιδέα ενός νέου μοντέλου το οποίο θα ήταν διάδοχος του Fiat 126. Ο πρώτος σχεδιαστικά και ο δεύτερος αναφορικά με τα μηχανικά μέρη και τη διάταξη αυτών.

Οι ιδέες τους μορφοποιηθήκαν εντός λίγων ημερών, συγκεκριμένα εντός δύο εβδομάδων. Πρότειναν τα σχέδιά τους στα στελέχη της ιταλικής εταιρείας που τα βρήκαν ενδιαφέροντα και ξεκίνησε το πρόγραμμα για τη δημιουργία του υπό την κωδική ονομασία «Progetto 141».

Σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, στις αρχές του 1978, τα πρωτότυπα του νέου μοντέλου εντοπίστηκαν να κάνουν δοκιμές εξέλιξης, γεγονός που επιβεβαίωσε τη διαδικασία για την επικείμενη προσθήκη του στη γκάμα της εταιρείας.

Τελικά, στις 29 Φεβρουαρίου 1980 ο Τζιοβάνι «Τζιάνι» Ανιέλι, ο Πρόεδρος της Fiat, θα παρουσιάσει το νέο όχημα πόλης στον Σάντρο Περτίνι, τον τότε Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας (φωτογραφία επάνω).

Αυτή ήταν μια συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση από τη μεριά της αυτοκινητοβιομηχανίας. Με αυτόν τον τρόπο ήθελαν να δείξουν σε όλους ότι είχε τελειώσει η διαμάχη που επικράτησε το 1979 μεταξύ των στελεχών της και των συνδικάτων εργαζομένων σε αυτή, με απολύσεις και απεργίες.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 5 Μαρτίου (1980), το Panda, -όπως ονομάστηκε το καινούργιο μοντέλο- έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης εκείνης της χρονιάς.

Ωστόσο, «περιπέτεια» υπήρξε και για την ονομασία του. Η ιστορία περί αυτής έχει ως εξής: Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας για την επιλογή της οι άνθρωποι της Fiat κατέληξαν στο όνομα Empanda.

Έτσι ονομάζεται στο Ρωμαϊκό Πάνθεον η Θεά της προσφοράς τροφής, της γενναιοδωρίας, της φιλοξενίας και προστάτιδα των οδοιπόρων και ταξιδιωτών. Είναι αυτή που κατά κάποιον τρόπο αντιστοιχεί στη Θεά Εστία της Ελληνικής Μυθολογίας.

Τα στελέχη της Fiat αποφάσισαν να περικόψουν το όνομα σε Panda ως πιο εύηχο και εύληπτο.

Όμως, οι άνθρωποι του Παγκόσμιου Ταμείου Άγριας Φύσης, όπως ονομαζόταν τότε ο οργανισμός της WWF, διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν να αλλάξει το όνομα του νέου μοντέλου για να μην υπάρχει ταύτιση με το πάντα, το γνωστό είδος αρκούδας που ζει σε χώρες της Ασίας.

Τελικά, τα στελέχη της WWF θα παραιτηθούν της απαίτησής τους έπειτα από μια μεγάλη δωρεά που έκανε η ιταλική εταιρεία στον οργανισμό.

Το 1983 παρουσιάστηκε το Panda 4x4, το πρώτο όχημα πόλης μαζικής παραγωγής που διέθετε σύστημα τετρακίνησης το οποίο συνδυάζονταν με κινητήρα τοποθετημένο εγκάρσια. Η συγκεκριμένη έκδοση δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Steyr-Puch.

Χάρη στο σύστημα τετρακίνησης και το μικρό βάρος του, το Panda 4×4 είχε πολύ καλή δυνατότητα κίνησης εκτός δρόμου, σε έδαφος με πολύ μεγάλη κλίση και με χαμηλό συντελεστή τριβής. Έτσι, αγαπήθηκε και γι’ αυτό το χαρακτηριστικό του.

Το 1990 θα ακολουθήσει ακόμα μία πρωτιά για το Panda. Η Fiat θα παρουσιάσει το Panda Elettra, την ηλεκτροκίνητη έκδοσή του. Ήταν το πρώτο ηλεκτρικό όχημα παραγωγής, έστω και περιορισμένης, που κατασκεύασε μαζική αυτοκινητοβιομηχανία.

Διέθετε 12 μπαταρίες 6 Volt τύπου οξέος μολύβδου, ο ηλεκτροκινητήρας του απέδιδε μόλις 12,5 ίππους, ητελική ταχύτητά του ήταν 70 χλμ./ώρα και η θεωρητική αυτονομία του έφτανε τα 100 χλμ.

Στις ημέρες μας και στο Grande Panda

Πλέον, υπό την επιχειρηματική και τεχνολογική αιγίδα του Ομίλου Stellantis, οι άνθρωποι της Fiat αποφάσισαν να παρουσιάσουν το καινούργιο μοντέλο. Μόνο που τώρα θα άλλαζε σχετικά η ονομασία του και θα λέγεται Grande Panda.

Κι εδώ αρχίζει μια συζήτηση κατά πόσο πρόκειται για νέα γενιά του Panda (συγκεκριμένα, την τέταρτη κατά σειρά) ή για την πρώτη του Grande Panda. Ωστόσο, τα ίδια τα στελέχη της Fiat, όπως και το ίδιο το αυτοκίνητο, φροντίζουν να βάλουν άμεσα τέλος σε αυτή.

Σε κάθε κουβέντα τους, σε κάθε συνομιλία τους, σε κάθε σχετική ερώτηση, η αναφορά στο Panda είναι διαρκής. Δεν παραλείπουν να δείχνουν τον συσχετισμό και τη συνέχεια στον χρόνο.

Όμως, ξεκαθαρίζουν ότι το Grande Panda δεν είναι ο αντικαταστάτης του Panda, του Pandina -καλύτερα- όπως έχει μετονομαστεί τα τελευταία περίπου δύο χρόνια.

Το νέο μοντέλο είναι μια καινούργια προσθήκη στην γκάμα της εταιρείας, ένα αυτοκίνητο που έρχεται να διατηρήσει τις αξίες και την ιστορία του οχήματος αλλά με νέα δεδομένα.

Άλλωστε οι άνθρωποί της Fiat είναι ξεκάθαροι στο τι θέλουν και ποια θα είναι η επιχειρηματική στρατηγική της εταιρείας. Το Pandina θα είναι κοντά μας όπως το ξέρουμε τουλάχιστον ως το 2030. Έπειτα θα παρουσιαστεί ο αντικαταστάτης του, η νέα γενιά του. 

Γιατί δημιουργήθηκε το Grande Panda;

Η απάντηση έχει να κάνει με την αλλαγή των συνηθειών, των αναγκών και των απαιτήσεων του αγοραστικού κοινού στις ημέρες μας, όχι μόνο συγκριτικά με αυτές του 1980 (δηλαδή σχεδόν μισό αιώνα πριν), αλλά ακόμα και με εκείνες του 2011, όταν παρουσιάστηκε η τρίτη γενιά του Panda (Pandina, πλέον).

Τα τελευταία χρόνια, αυτό που κυριαρχεί και στα σύγχρονα οχήματος πόλης είναι η τάση να έχουν τη μορφή ενός SUV και όχι την κλασική, τυπική της κατηγορίας τους. Υπό αυτό το πρίσμα, οι άνθρωποι του Centro Stile, του σχεδιαστικού κέντρου της  εταιρείας, δημιούργησαν ένα αμάξωμα που να παραπέμπει σαφώς σε αυτό ενός SUV.

Επίσης, αύξησαν τις διατάσεις του Grande Panda, αλλά όσο χρειαζόταν για να μην ξεπεράσει το («ψυχολογικό») όριο των τεσσάρων μέτρων. Έτσι, το μήκος του κρατήθηκε στα 3.999 χλστμ. Το πλάτος του φτάνει τα 1.763 χλστμ. το ύψος του τα 1.586 χλστμ. (1.598 χλστμ. με την κεραία), ενώ το μεταξόνιό του τα 2.540 χλστμ.

Το Grande Panda βασίζεται στην πλατφόρμα «Smart Car» του Ομίλου Stellantis κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να κατασκευάζεται και να διατίθεται τόσο σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση όσο και με θερμικό κινητήρα.

Στην πρώτη περίπτωση, διαθέτει μπαταρία 44 kWh (43,8 kWh, για την ακρίβεια) τύπου LFP η οποία έχει μέγιστη τυποποιημένη αυτονομία 320 χλμ. (κατά «WLTP»). Η φόρτισή της μπορεί να γίνει σε παροχή ισχύος kW μέσω της οποίας χρειάζεται 4 ώρες και 20 λεπτά για το 20%-80% της συνολικής ενεργειακής χωρητικότητάς της.

Επίσης, μπορεί να φορτίσει σε παροχή ισχύος 11 kW όπου χρειάζεται 2 ώρες και 50 λεπτά για το 20%-80%. Τέλος, σε ταχυφορτιστή σταθερού ρεύματος μπορεί να φορτίσει σε ισχύ έως 100 kW, όπου χρειάζονται 27 λεπτά της ώρας.

Να σημειώσουμε ότι οι άνθρωποι της ιταλικής εταιρείας επέλεξαν μια απλή αλλά πολύ πρακτική λύση για το καλώδιο του βασικού φορτιστή. Αυτό είναι ενσωματωμένο στο εμπρός μέρος του οχήματος και όχι φορητό, τοποθετημένο στο πορτμπαγκάζ (δημοσιογράφος: Κωνσταντίνος Ζωγλοπίτης).

Η θύρα που το καλύπτει βρίσκεται στη μάσκα και το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι να την ανοίξει, να τραβήξει το καλώδιο και να το προσαρμόσει στον φορτιστή. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, αυτό τυλίγεται ξανά στη θήκη του.

Ο ηλεκτροκινητήρας του είναι σύγχρονος μόνιμου μαγνήτη και αποδίδει 113 ίππους. Σύμφωνα με τη Fiat, το αμιγώς ηλεκτρικό Grande Panda επιταχύνεται από το 0-100 χλμ. σε 11,0 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 132 χλμ./ώρα.

Το Fiat Grande Panda Hybrid

Αρχικά, η έκδοση με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης θα έχει κάτω από το καπό της τον εξηλεκτρισμένο υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο των 1,2 λίτρων που αποδίδει 100 PS/5.500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 205 Nm/1.750 σ.α.λ.

Ο υπερτροφοδοτούμενος θερμικός κινητήρας διαθέτει τούρμπο με πτερύγια μεταβλητής γεωμετρίας, λειτουργεί σε θερμοδυναμικό κύκλο «Miller» και συνδυάζεται με το ήπια υβριδικό σύστημα 48 Volt που τοποθετεί η Fiat στα μοντέλα της.

Αυτό διαθέτει ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 29 ίππων και μέγιστης ροπής 55 Nm ο οποίος είναι ενσωματωμένος στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων («eDCT»).

Πλέον, λόγω της αλλαγής στον υπολογισμό της μέγιστης ισχύος στα εξηλεκτρισμένα οχήματα, η οποία προβλέπεται από τη νόρμα «Euro 7», η μέγιστη απόδοσή του Grande Panda ορίζεται στα 110 PS.

Η μπαταρία του συστήματος είναι τύπου κοβαλτίου-μαγγανίου-νικελίου (NMC), έχει ονομαστική ενεργειακή χωρητικότητα 0,876 kWh και βρίσκεται τοποθετημένη κάτω  από το κάθισμα του οδηγού.

Χάρη στο ήπια υβριδικό σύστημα των 48 Volt, ο ηλεκτροκινητήρας του λειτουργεί ως σύστημα start/stop και ως γεννήτρια για να φορτίζει τον συσσωρευτή κατά την επιβράδυνση.

Επίσης, σύμφωνα με τη Fiat, κινεί το Grande Panda ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Δηλαδή, όταν η ταχύτητα είναι έως 30 χλμ./ώρα και για μια απόσταση έως περίπου ένα χιλιόμετρο.

Επιπλέον, ο ηλεκτροκινητήρας αναλαμβάνει να κινεί το αυτοκίνητο όταν στο κιβώτιο ταχυτήτων έχει επιλεγεί η πρώτη σχέση ή η όπισθεν και βοηθά τον οδηγό σε συνθήκες έντονης κίνησης, όπου αναλαμβάνει καλύπτει τις μικρές αποστάσεις μέχρι να σταματήσει και πάλι το αυτοκίνητο.

Η λειτουργία «e-creeping» και «e-queueing» επιτρέπουν στο όχημα να μετακινείται προς τα εμπρός χωρίς να χρειαστεί να πατά το δεξί πεντάλ ο οδηγός, κατά τη διάρκεια που βρίσκεται σε μποτιλιάρισμα.

Το αμάξωμα

Από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνεις τον συσχετισμό του Grande Panda με το πρώτης γενιάς Panda σε ό,τι αφορά στην εξωτερική σχεδίασή του.

Το τετραγωνισμένο αμάξωμά του, οι έντονα διαμορφωμένοι θόλοι των τροχών και ο λογότυπος «Panda» που είναι ανάγλυφος στο πλάι του οχήματος παραπέμπουν σαφώς σε εκείνο της δεκαετίας του ’80.

Άλλα χαρακτηριστικά στοιχεία του είναι τα ιδιότυπα φώτα του. Αυτά εμπρός ονομάζονται από τη Fiat ως PXL LED, παραπέμπουν (επίσης) σε φιγούρα των πρώτων ηλεκτρονικών παιχνιδιών της συγκεκριμένης δεκαετίας και είναι ξεχωριστά.

Μάλιστα, δείχνουν να ταιριάζουν απόλυτα με το μαύρο φόντο της μάσκας στο οποίο υπάρχει ο λογότυπος της Fiat και οι λευκές κουκίδες που υπάρχουν σε όλο το εύρος της.

Χαρακτηριστικά είναι και τα πίσω LED φώτα με την κάθετη τοποθέτησή τους, το στενό παραλληλόγραμμο σχήμα τους και τη μοναδική φωτεινή ταυτότητά του. Ο εκεί προφυλακτήρας έχει διαμορφωθεί να αρχίζει από σχετικά ψηλά και η πίσω πόρτα εκτείνεται εντός του, ενισχύοντας το στυλ του και την εμφάνιση του νέου μοντέλου.

Και εδώ, ο λογότυπος της Fiat είναι εμφανής, ενώ αυτός του Panda είναι πιο διακριτικός, για να υπάρχει και να διατηρείται ο συσχετισμός.

Το μαύρο πλαστικό προστατευτικό και οι μπάρες οροφής συμπληρώνουν την εικόνα του νέου Grande Panda, η οποία διαφέρει σαφώς από ό,τι άλλο έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στην κατηγορία.

Το εσωτερικό

Η νεο-ρετρό σχεδίαση υπάρχει και στο εσωτερικό του καινούριου ιταλικού μοντέλου η οποία αποτελεί συνέχεια με αυτή του αμαξώματος και με προφανή διασύνδεση με το παρελθόν.

Βασικό στοιχείο του ταμπλό είναι το επίμηκες οβάλ πλαίσιο το οποίο ενσωματώνει την έγχρωμη οθόνη 10,0 ιντσών του πίνακα οργάνων και την οθόνη αφής 10,25 ιντσών.

Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας το συγκεκριμένο σχήμα του (ταμπλό) επιλέχθηκε για να θυμίζει την πίστα που υπάρχει στην οροφή του εμβληματικού κτηρίου της στο Lingotto, που ήταν το εργοστάσιό της.

Να σημειώσουμε ότι οι σχεδιαστές εμπνεύστηκαν από τα παράθυρα που υπάρχουν στο κτήριο για να δημιουργήσουν το περίγραμμα των φώτων του οχήματος, όπως είπαν.

Άλλο χαρακτηριστικό στοιχείο του είναι το τμήμα του ταμπλό εμπρός από τον συνοδηγό. Αυτό έχει διαμορφωμένο ντουλαπάκι στο επάνω μέρος του το οποίο είναι επενδεδυμένο με ύφασμα από μπαμπού, το οποίο ονομάζουν «BAMBOX».

Κάτω από αυτό υπάρχει ένα ανοιχτό ράφι για την τοποθέτηση μικροαντικειμένων και υπό αυτού το κλασικό ντουλαπάκι. Στο κέντρο, είναι διαμορφωμένοι οι δύο αεραγωγοί και υπάρχουν φυσικοί διακόπτες για τον χειρισμό του συστήματος κλιματισμού.

Τέλος, στην κονσόλα, η οποία επίσης έχει το οβάλ σχήμα που παραπέμπει στην πίστα που υπάρχει στο Lingotto, υπάρχουν οι διακόπτες για το κιβώτιο ταχυτήτων και επιφάνεια επαγωγικής φόρτισης για smartphone.

Στο εσωτερικό τού Grande Panda Hybrid έχει χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό υλικό από ανακυκλωμένο πλαστικό. Μάλιστα, οι άνθρωποι της Fiat τονίζουν το γεγονός λέγοντας ότι σε κάθε όχημα έχει χρησιμοποιηθεί υλικό από 140 ανακυκλωμένες χάρτινες συσκευασίες νερού ή χυμού.

Πρώτες εντυπώσεις

Συνηθισμένοι, πλέον, στα στρογγυλοποιημένα αμαξώματα των σύγχρονων μοντέλων που παρουσιάζουν οι εταιρείες αυτό που έχεις εμπρός σου κεντρίζει έντονα το ενδιαφέρον.

Το Grande Panda ανασύρει μνήμες στους μεγαλύτερους σε ηλικία και αποτελεί κάτι «αξιοπερίεργο» για τους νεότερους. Σε κάθε περίπτωση, πετυχαίνει τον στόχο του που δεν είναι άλλος από το να ξεχωρίσει.

Η σχεδίαση του αμαξώματός του το κάνει να δείχνει μεγαλύτερο απ’ ό,τι είναι και η γενικότερη εικόνα του είναι αντίστοιχη ενός SUV.

Το εσωτερικό του είναι ευρύχωρο για τέσσερις ενήλικους. Τα εμπρός καθίσματα είναι τοποθετημένα σχετικά ψηλά και ο οδηγός έχει καλή ορατότητα προς τα εμπρός και πίσω. Όμως, το γεγονός ότι η διαμόρφωση των πίσω κολονών του αμαξώματος είναι σχετικά πλατιά περιορίζει την ορατότητα πίσω δεξιά.

Στο εσωτερικό των θυρών υπάρχει ενσωματωμένη η λέξη «Panda» κάτι που αποτελεί και στοιχείο του ντεκόρ. Το σκληρό πλαστικό δείχνει να είναι καλής ποιότητας και ο συνδυασμός του με το ύφασμα είναι αρμονικός.

Το πίσω κάθισμα επίσης είναι τοποθετημένο σχετικά ψηλά. Ο ωφέλιμος χώρος για τα πόδια και πάνω από το κεφάλι των εκεί επιβατών είναι καλός ακόμα και για όσους το ύψος τους είναι άνω του μέσου όρου.

Ο εξηλεκτρισμένος κινητήρας ταιριάζει στον χαρακτήρα και στην κατηγορία του οχήματος. Κινεί ικανοποιητικά το Grande Panda Hybrid, δίνοντας έμφαση στην οικονομία καυσίμου.

Ο τρόπος που λειτουργεί το ήπια υβριδικό σύστημα είναι καλός υπό την έννοια ότι η απόδοση της ροπής είναι τέτοια που η επιτάχυνση εν κινήσει είναι συνεχής, χωρίς υστέρηση.

Η ανάρτηση αποτελείται από γόνατα MacPherson με ψαλίδια βάσης και αντιστρεπτική ράβδο εμπρός και από ημιάκαμπτο άξονα πίσω. Στο Grande Panda Hybrid η ρύθμισή της είναι λίγο πιο μαλακή από αυτή της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσής του, όπως μάθαμε.

Αυτό επειδή αφενός το βάρος του είναι μικρότερο συγκριτικά. Σύμφωνα με την εταιρεία αυτό είναι 1.240 κιλά, χωρίς οδηγό και αποσκευές. Επίσης, επειδή το Grande Panda Hybrid θα χρησιμοποιηθεί περισσότερο για κίνηση εκτός πόλης ή σε χωματόδρομο απ’ ό,τι η αμιγώς ηλεκτρική έκδοσή του, οι μηχανικοί της εταιρείας ρύθμισαν κατάλληλα την ανάρτηση.

Στην πράξη, αυτή είναι σχετικά σφιχτή σε αίσθηση αλλά παραμένει άνετη. Το επίπεδο θορύβου είναι σχετικά χαμηλό, σε γενικές γραμμές. Ο ήχος από τον κινητήρα γίνεται αισθητός μόνο όταν πιέζει ο οδηγός.

Αναφορικά με τις επιδόσεις του, η εταιρεία ανακοινώνει ότι το Grande Panda Hybrid επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 10,0 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά του φτάνει τα 160 χλμ./ώρα.

Η μέση τυποποιημένη κατανάλωση καυσίμου είναι 5,0-5,1 λίτρα/100 χλμ. (κατά «WLTP»), αναλόγως της εξοπλιστικής έκδοσης. Σε ό,τι αφορά στη μέση τυποποιημένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα είναι 115-117 γραμ./χλμ. αναλόγως της εξοπλιστικής έκδοσης.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 350 λίτρα η οποία αυξάνεται ως τα 1.366 λίτρα όταν διπλωθούν οι πλάτες του πίσω καθίσματος.

Το Grande Panda Hybrid κατασκευάζεται στη Σερβία και θα καλύπτεται από πενταετή εγγύηση μηχανικών μερών. Οι παραγγελίες του στην Ελλάδα θα αρχίσουν σύντομα και το αυτοκίνητο έρθει στη χώρα μας εντός του Ιουνίου, όπως έγινε γνωστό από την επίσημη αντιπροσωπεία. Οι τιμές πώλησής του θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Το Grande Panda Hybrid είναι ένα μοντέλο που το χρειαζόταν η Fiat. Τα τελευταία δέκα χρόνια (τουλάχιστον) η εταιρεία έδειχνε να στηρίζεται κυρίως στο 500 κάτι που περιόριζε τις εγνωσμένες δυνατότητές της.

Το γεγονός ότι βασίστηκε στην ιστορία της και στις πολλές τεχνολογικές επιλογές που της παρέχει ο Όμιλος Stellantis στον οποίο ανήκει, κάνει τους ανθρώπους της να είναι αισιόδοξοι για το μέλλον της.

Αυτό φαίνεται τόσο στο χαμόγελό τους όταν τους ρωτάς σχετικά όσο και στην προσπάθειά τους να αποκρύψουν πληροφορίες γι’ αυτά που γνωρίζουν ότι θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον και δεν μπορούν να αναφέρουν ακόμα. Αναμένουμε με ενδιαφέρον, λοιπόν.

Πηγή: newsauto.gr

Related posts

Θα κάψει καρδιές η Alfa Romeo 6C

TEO

Ήρθε στην Ελλάδα το Tazzari Zero 4 buggy

TEO

Ακριβό το πρώτο αυτοκίνητο των Τούρκων

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies