Ο Ντόναλντ Τραμπ, σε μια ακόμα έκρηξη πολιτικής νηφαλιότητας, απαίτησε να διωχθούν ποινικά η Beyoncé, η Oprah και άλλες διασημότητες επειδή… υποστήριξαν την Καμάλα Χάρις. Το έγκλημά τους; Τόλμησαν να πουν “ψηφίστε την” χωρίς να τραγουδήσουν ούτε μια νότα.
Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Τραμπ δήλωσε σοκαρισμένος για το ποσό των 11 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρεται να πληρώθηκε στη Beyoncé, η οποία -όπως μας πληροφορεί με νομική ακρίβεια- «ούτε τραγούδησε, ούτε είπε κουβέντα, κι έφυγε από τη σκηνή κάτω από γιουχαΐσματα». Μάλιστα. Το δικαίωμα της σιωπηλής υποστήριξης μάλλον δεν ισχύει αν δεν περιλαμβάνει τουλάχιστον ένα medley από το Lemonade.
Ο Τραμπ, γνωστός υπέρμαχος της νομιμότητας (ειδικά όταν αφορά τους αντιπάλους του), κατήγγειλε επίσης πληρωμές 3 εκατομμυρίων στην Oprah και 600.000 στον Al Sharpton, τον οποίο αποκάλεσε «ελαφρύ», πιθανόν επειδή δεν τον αποκάλεσε «βαρύ πυροβολικό της Fox News».
«Αν αρχίσουν οι πολιτικοί να πληρώνουν για endorsements, θα έρθει η συντέλεια», προειδοποίησε ο πρώην πρόεδρος. Γιατί, όπως όλοι ξέρουμε, στην Αμερική οι υποστηρίξεις είναι πάντα αυθόρμητες, τίμιες, και γεννιούνται μόνο μέσα από τη βαθιά κατανόηση των πολιτικών θέσεων. Ποιος χρειάζεται δισεκατομμύρια σε διαφημιστικές καμπάνιες όταν έχεις την έγκριση του Kid Rock;
Η λογική πρόταση του Τραμπ: Να διωχθούν όλοι, γιατί το να είσαι διάσημος και να έχεις άποψη είναι πλέον ποινικό αδίκημα, εφόσον δεν σε υποστηρίζει ο ίδιος.
Αλλά ναι, τα οικονομικά στοιχεία της καμπάνιας του 2024 είναι ξεκάθαρα: το επιτελείο της Καμάλα Χάρις όντως ξόδεψε σημαντικά ποσά για εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και ράλι. Και ναι, ήταν εκεί και η Beyoncé, η Oprah, η Lady Gaga και η Katy Perry, το κουαρτέτο της pop σωτηρίας.
Μόνο που, όπως αποκάλυψαν οι New York Times, τα χρήματα πήγαν σε παραγωγές, τεχνικούς, φωτιστές, μακιγιέρ, κρύα σάντουιτς και κάμερες, όχι στις ίδιες τις διασημότητες. Δηλαδή, όχι, η Beyoncé δεν πήρε 11 εκατομμύρια για να πει “ψηφίστε”, ούτε η Oprah χρειάστηκε έξτρα fee για να χαμογελάσει μπροστά σε banner με ουράνιο τόξο.
Η Beyoncé, μάλιστα, το έκανε και δημόσια: μίλησε σε εκδήλωση για τα αναπαραγωγικά δικαιώματα και, με θεσμική βαρύτητα που θα ζήλευε και η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής, ενέκρινε την επίσημη χρήση του τραγουδιού “Freedom” ως ύμνου της καμπάνιας. Ναι, το ίδιο τραγούδι από το Lemonade. Γιατί αν είναι να κάνεις πολιτική, κάν’ την με beat.
Πηγή: avopolis.gr