Το Find My (Εύρεση) είναι μια εφαρμογή στα iPhone που υπάρχει εδώ και χρόνια την οποία χρησιμοποιούν οι χρήστες για να εντοπίζουν τα Apple προϊόντα τους, όπως το iPhone, το iPad, το Apple Watch και τα AirPods ακουστικά τους. Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται την τοποθεσία τους με άλλα άτομα που επιλέγουν, όπως φίλους ή μέλη της οικογένειάς τους.
Τώρα, με την κυκλοφορία του iOS 27, η Apple πρόσθεσε μια νέα λειτουργία που μάλλον θα φανεί χρήσιμη σε πολλούς. Αναλυτικότερα, η νέα έκδοση του Find My, η οποία είναι ήδη διαθέσιμη μέσω του iOS 27, επιτρέπει στους χρήστες να κλείνουν την τοποθεσία τους από συγκεκριμένα άτομα, για ένα χρονικό διάστημα, και να μην ενημερώνονται αυτά τα άτομα.
Η νέα λειτουργία ονομάζεται Hide Location (Απόκρυψη Τοποθεσίας) και εμφανίζεται στην ενότητα των ατόμων (People) κάτω από την επιλογή My Location (Η Τοποθεσία μου). Αν την ενεργοποιήσετε, η τοποθεσία σας «εξαφανίζεται» για 12 ώρες και έπειτα από αυτό το διάστημα επανέρχεται αυτόματα. Όταν η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη, η επιλογή αλλάζει σε Unhide Location.
iOS 27 introduces a new "Hide Location" button in Find My that allows you to stop sharing your location without notifying the other person. pic.twitter.com/p0gIHsMy46
— Aaron (@aaronp613) June 9, 2026
Αν ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργεία, το πρόσωπο που έχετε αποκρύψει την τοποθεσία σας, δεν λαμβάνει καμία ειδοποίηση και στη δική του συσκευή εμφανίζεται η ένδειξη “Δεν βρέθηκε τοποθεσία” (No Location Found).
Πηγή: unboxholics.com
