Auto & Moto

Η Ultimae Roadster είναι η τελευταία Lamborghini Aventador

To τέλος είναι αναπόφευκτο και οριστικό για την Lamborghini Aventador Ultimae στη μορφή που τη γνωρίσαμε ως μοντέλο. Τουλάχιστον, γίνεται με έναν ιστορικό τρόπο.

Η απόφαση των ανθρώπων της Lamborghini να σταματήσουν την παραγωγή τής Aventador με τον V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα, δέκα χρόνια μετά την παρουσίασή της δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Προέκυψε επιβεβλημένη από τις επικρατούσες συνθήκες στην αυτοκίνηση, καθώς η εταιρεία θα χρησιμοποιεί υβριδικής διάταξης κινητήρες στο εξής.

Ως γνωστόν, για να τιμήσουν το τέλος τού supercar οχήματος δημιούργησαν την τελευταία έκδοσή του, την Aventador LP 780-4 Ultimae όπως ονομάστηκε. Ωστόσο, δεν έμελλε να είναι αυτή η ύστατη εκδοχή της. Στη Sant’Agata Bolognese, την έδρα της εταιρείας, κατασκεύασαν επί παραγγελία μια Aventador Ultimae Roadster για έναν συγκεκριμένο πελάτη τους εμπνεόμενοι από το πρωτότυπο της Lamborghini Miura P400 Roadster το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου των Βρυξελλών το 1968.

Το όχημα σχεδιάστηκε επίσης από τον Marcello Gandini, τον δημιουργό της Miura, αλλά δεν μπήκε ποτέ σε διαδικασία παραγωγής, παραμένοντας διαχρονικά στην πρωτότυπη μορφή του. Όμως, αποτέλεσε το πρότυπο για την κατασκευή της συγκεκριμένης, μοναδικής Aventador Ultimae Roadster.

Το αμάξωμά της είναι βαμμένο στο χρώμα το οποίο στη Lamborghini ονομάζουν «Azzuro Flake», ωστόσο στο κάτω μέρος του υπάρχουν στοιχεία σε γκρι χρωματισμό («Grigio Liqueo») και σε μαύρο («Nero Aldebaran»), όπως και στο πρωτότυπο της Miura Roadster.

Στο εσωτερικό, υπάρχει επένδυση από λευκό δέρμα («Bianco Leda») και μαύρο πλαίσιο στα προσκέφαλα. Το ταμπλό, είναι επενδεδυμένο με αλκαντάρα και υπάρχει το λογότυπο «Miura», το οποίο βρίσκεται και στο αμάξωμα. Η Lamborghini δεν ανακοίνωσε διαφοροποίηση στην ισχύ του χωρητικότητας 6,5 λίτρων, V12 ατμοσφαιρικού κινητήρα στη συγκεκριμένη, μοναδική Aventador Ultimae Roadster (σημ: 780 ίπποι/8.500 rpm), ούτε την τιμή της, όπως είναι φυσικό.

Τέλος, η πρωτότυπη Miura P400 Roadster ανήκει πλέον στον Οργανισμό «ILZRO» («International Lead and Zinc Research Organization»), οι άνθρωποι του οποίου άλλαξαν πολλά τμήματα του αμαξώματος είτε με μόλυβδο είτε με ψευδάργυρο και το χρησιμοποιούν ως έκθεμα για την προώθηση των υλικών του.

Πηγή: newsauto.gr

 

Related posts

Στην Ελλάδα το λιλιπούτειο Microlino: Ηλεκτρικό nanocar με αυτονομία 230 χλμ. και τελική 90 χλμ./ώρα

TEO

Ποιος δεν θα ήθελε αυτό το Suzuki;

TEO

Η Citroen στη Retromobile 2023

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies