Τεχνολογία

Η Microsoft ξέχασε να ενημερώσει αυτό το μενού των Windows εδώ και περίπου 30 χρόνια

Σε περίπτωση που έχετε επιχειρήσει να κάνετε format κάποιο USB στικάκι ή δίσκο στα Windows 11, πιθανότατα να σας έχει περάσει η σκέψη πως το συγκεκριμένο UI δε συμβαδίζει με την πιο μοντέρνα εμφάνιση του υπόλοιπου λειτουργικού συστήματος. Η σκέψη αυτή είναι απόλυτα δικαιολογημένη, αφού πράγματι αυτό το μενού έχει ξεχαστεί έτσι εδώ και 30 σχεδόν χρόνια!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, αυτό το Σαββατοκύριακο ο Dave Plummer, ένας πρώην προγραμματιστής της Microsoft, ήρθε να αποκαλύψει την άγνωστη μέχρι τώρα ιστορία πίσω από το μενού του format των δίσκων στα Windows, μέσα από ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο X.

Ο Plummer ήταν αυτός που δημιούργησε το συγκεκριμένο μενού, όπως περιγράφει, το βροχερό πρωινό μια Πέμπτης, το μακρινό 1994. Όλα ξεκίνησαν όταν οι προγραμματιστές της Microsoft ξεκίνησαν το δύσκολο εγχείρημα να μεταφέρουν πολύ μεγάλα τμήματα κώδικα από τα Windows 95 στα Windows NT. Ωστόσο, η διαδικασία του format ήταν τόσο διαφορετική παρασκηνιακά, που έπρεπε να δημιουργηθεί ένα νέο ειδικό UI. Ο Plummer, λοιπόν, πήρε μπροστά του ένα χαρτί και ξεκίνησε να γράφει όλες τις επιλογές που θα μπορούσε να κάνει ο χρήστης, όπως το filesystem, η ονομασία του δίσκου, το cluster size, κοκ. Στη συνέχεια, έφτιαξε ένα απλό κάθετο μενού που είχε απλά όλες τις επιλογές αυτές, τη μία κάτω από την άλλη, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη.

Αυτό το μενού υποτίθεται πως θα ήταν προσωρινό και πως εξιδεικευμένοι σχεδιαστές θα αναλάμβαναν να το βελτιώσουν σε δεύτερη φάση. Ωστόσο, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού και κάπως έτσι 30 ολόκληρα χρόνια μετά, αυτό το προσωρινό μενού χρησιμοποιείται ακόμη στα Windows 11 το 2024!

Μάλιστα, ο Plummer επισήμανε πως δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος που τον έκανε να καταλήξει στο πόσο θα έπρεπε να είναι το cluster slack. Έτσι, ο περιορισμός των FAT δίσκων στα 32GB δεν οφείλεται κάπου από τεχνικής άποψης, αλλά η τυχαία φαινομενικά απόφαση ενός προγραμματιστή άφησε μια μόνιμη παρενέργεια!

Το ηθικό δίδαγμα, όπως επισημαίνει και ο ίδιος ο Plummer, είναι πως δεν υπάρχουν τελικά προσωρινές λύσεις.

Η σχετική του δημοσίευση εδώ.

Πηγή: unboxholics.com

Related posts

EA Sports FC Mobile: Αυτό είναι το νέο FIFA για τα κινητά

TEO

Πρώτες εικόνες για το Samsung Galaxy Z Fold 6

TEO

Έφυγε από τη ζωή ο John Motson, η θρυλική φωνή των FIFA παιχνιδιών

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies