Τεχνολογία

Η Κίνα ρίχνει $47 δισεκατομμύρια στον τομέα των chips

Η Κίνα ανακοίνωσε την τρίτη της επένδυση στον τομέα των chips,για να πετύχει το στόχο της αυτάρκειας μετά τις συνεχόμενες κυρώσεις των ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Εξασφάλισε λοιπόν 344 δισεκατομμύρια γουάν ($47.5 δις).

Η τρίτη φάση του China Integrated Circuit Industry Investment Fund (γνωστό και ως Big Fund) ξεκίνησε επίσημα στις 24 Μαΐου και θα είναι η μεγαλύτερη έως τώρα. Το Υπουργείο Οικονομικών της Κίνας είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος με 17% μερίδιο και κεφάλαιο 60 δισεκατομμυρίων γουάν, ενώ ακολουθεί η Αναπτυξιακή Τράπεζα της Κίνας με μερίδιο 10.5%.

Δεκαεφτά ακόμα οργανισμοί συμμετέχουν ως επενδυτές, μεταξύ των οποίων πέντε από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας.

Η πρώτη φάση του “Big Fund” ξεκίνησε το 2014 με επένδυση 138.7 δισεκατομμυρίων γουάν και ακολούθησε η δεύτερη φάση το 2019 με 204 δισεκατομμύρια γουάν.

Οι επενδύσεις αυτές χρηματοδοτούν κυρίως τις δύο μεγαλύτερες κατασκευάστριες chip της Κίνας, τη Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) και την Hua Hong Semiconductor, αλλά μέρος τους αποδίδεται και στην Yangtze Memory Technologies, μία κατασκευάστρια flash μνημών, καθώς και σε άλλες μικρότερες εταιρίες.

Η τρίτη φάση της χρηματοδότησης θα επικεντρωθεί σε εξοπλισμό για την κατασκευή chips.

Πηγή: unboxholics.com

Related posts

To Instagram επιτέλους βελτιώνει τα DMs ειδικά αν κάνετε πολλά πράγματα μαζί

TEO

Windows 11: Οι καρτέλες για τον File Explorer φαίνεται πως επιτέλους φτάνουν

TEO

Facebook Messenger: Πώς να ενεργοποιήσετε την κρυπτογράφηση;

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies