Τεχνολογία

Η Huawei επιστρέφει δυναμικά με κέρδη ρεκόρ

Η Huawei είδε το 2023 τη μεγαλύτερη ανάπτυξη εδώ και τέσσερα χρόνια, από τότε δηλαδή που χτυπήθηκε από τις κυρώσεις των ΗΠΑ. Τα έσοδά της για το 2023 αυξήθηκαν σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά κατά 9.63%, φτάνοντας τα 704.2 δισεκατομμύρια γουάν (90.7 δισεκατομμύρια ευρώ), με το consumer τμήμα να συμβάλει με το μεγαλύτερο ποσοστό (17,3%), αγγίζοντας τα 251.49 δισεκατομμύρια γουάν (32.4 δισεκατομμύρια ευρώ).

Η εταιρία δεν ανέλυσε περαιτέρω το ποσό από την consumer κατηγορία, η οποία περιλαμβάνει και τα κινητά, τα οποία είδαν μία αναγέννηση πέρυσι, αφού η Huawei επέστρεψε στις 5G συσκευές με το Mate 60, παρακάμπτοντας τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Η Huawei είδε μείωση των εσόδων της κατά 1/3 το 2021, όταν και εξαντλήθηκαν τα αποθέματα chips της. Το 2023 όμως ήταν η τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην οποία σημείωσε άνοδο στα έσοδα, αν και παραμένουν κάτω από το ζενίθ της το 2020 με 891.3 δισεκατομμύρια γουάν (114.7 δισεκατομμύρια ευρώ).

Η Huawei παραμένει σχετικά σιωπηλή για το κατόρθωμά της, με τον εκ περιτροπής Πρόεδρό της, Ken Hu, απλά να δηλώνει:

Περάσαμε πολλά τα τελευταία χρόνια. Αλλά με κάθε πρόκληση μετά την άλλη, καταφέραμε να αναπτυχθούμε.

Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη για την Huawei, αυτά αυξήθηκαν κατά 144.5% για το 2023, φτάνοντας τα 87 δισεκατομμύρια γουάν (11.2 δισεκατομμύρια ευρώ). Ορισμένα από αυτά προήλθαν από τις συνεχιζόμενες πληρωμές της πώλησης της Honor που έλαβε χώρα το Νοέμβριο του 2020.

Πηγή: unboxholics.com

Related posts

Asus ROG Phone 7: Έρχεται το ισχυρότερο gaming τηλέφωνο

TEO

Η νέα κάμερα της Leica καταπολεμά την παραπληροφόρηση

TEO

Το 87% των νέων στην Αμερική έχουν iPhone

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies