Τεχνολογία

Η ByteDance προτιμά να κλείσει το TikTok από το να το πουλήσει

Τέσσερις διαφορετικές πηγές του Reuters αναφέρουν πως η ιδιοκτήτρια εταιρία του TikTok, ByteDance, προτιμά να κλείσει την εφαρμογή από το να την πουλήσει, σε περίπτωση που εξαντλήσει όλες τις νομικές οδούς και δεν πετύχει το στόχο της.

Οι αλγόριθμοι του TikTok αποτελούν τη βάση όλων των επιχειρήσεων της ByteDance και η πώληση της αυτούσιας εφαρμογής θεωρείται απίθανη. Επιπλέον, το TikTok αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος των συνολικών εσόδων της ByteDance και έτσι προτιμά να το κλείσει από το να το πουλήσει σε κάποιον Αμερικάνο αγοραστή.

Η ByteDance αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Ο CEO του TikTok, Shou Zi Chew, αναμένει πως θα κερδίσει τη δικαστική μάχη για να μπλοκάρει το νέο νόμο που υπέγραψε ο Joe Biden.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι ΗΠΑ αποτελούν μόλις το 25% των περσινών εσόδων του TikTok. Η ByteDance δε δημοσιεύει τις οικονομικές επιδόσεις της, αλλά γνωρίζουμε πως η πλειοψηφία των εσόδων έρχεται από την Κίνα, κυρίως από εφαρμογές όπως η Douyin, το κινεζικό ισοδύναμο του TikTok. Συνολικά για το 2023, η ByteDance είχε έσοδα $120 δισεκατομμυρίων. Οι καθημερινοί χρήστες του TikTok στις ΗΠΑ αποτελούν μόλις το 5% των χρηστών της ByteDance παγκοσμίως.

Πηγή: unboxholics.com

Related posts

Τα POCO F5 και POCO F5 Pro κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά

TEO

Το Twitter ετοιμάζει ένα κουμπί για να προστατεύσει την ηρεμία σας

TEO

Η Samsung δε θέλει οι φωτογραφίες σας να πέσουν σε λάθος χέρια και έχει τη λύση

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies