Τεχνολογία

Η Apple ξεκαθαρίζει επίσημα για πόσα χρόνια θα υποστηρίζονται τα iPhone με ενημερώσεις

Για πρώτη φορά, η Apple ανακοίνωσε επίσημα μια ελάχιστη περίοδο υποστήριξης για τα iPhone. Συγκεκριμένα, η εταιρία δεσμεύτηκε να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας για τουλάχιστον πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του iPhone 15.

Αυτή η επίσημη δέσμευση είναι επηρεασμένη από τον πρόσφατο κανονισμό του Ηνωμένου Βασιλείου για την ασφάλεια των προϊόντων και την τηλεπικοινωνιακή υποδομή (PSTI). Αναλυτικότερα, ο κανονισμός PSTI που ισχύει από τις 29 Απριλίου 2024, επιβάλλει στους κατασκευαστές συσκευών με δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο να γνωστοποιούν τη διάρκεια της υποστήριξης με ενημερώσεις ασφαλείας. Η σχετική δήλωση συμμόρφωσης της Apple για το iPhone 15 Pro Max διευκρινίζει ότι η συσκευή θα λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας τουλάχιστον μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου του 2028.

Αυτή η νέα πολιτική αποσκοπεί στην ενίσχυση της ασφάλειας των καταναλωτών, διασφαλίζοντας ότι οι συσκευές τους θα παραμένουν προστατευμένες από τις αναδυόμενες απειλές.

Ιστορικά, η Apple έχει επαινεθεί για την παροχή εκτεταμένης υποστήριξης για πολλές από τις συσκευές της. Αν και ο αμερικανικός κολοσσός δεν είχε αποκαλύψει κάποια δημόσια πολιτική για όλα τα iPhone μέχρι τώρα, συχνά ξεπερνούσε στην πράξη σχεδόν όλες τις άλλες ανταγωνιστικές εταιρίες. Έτσι, παρά αυτό το νέο ελάχιστο πενταετές όριο, το μακροχρόνιο ιστορικό της Apple υποδηλώνει ότι οι χρήστες ενδέχεται να εξακολουθούν να επωφελούνται από ενημερώσεις πολύ πέραν αυτής της περιόδου. Απλά, η εγγυημένη περίοδος ενημερώσεων γνωρίζουμε ότι είναι πλέον τα 5 χρόνια, για τα iPhone 15 και προφανώς και τα επόμενα μοντέλα της εταιρίας.

Συγκριτικά πάντως, η Samsung και η Google προηγούνται πλέον όσον αφορά την εγγυημένη διάρκεια υποστήριξης, αφού και οι δύο εταιρίες έχουν δεσμευτεί να στηρίζουν με updates τις πρόσφατες συσκευές τους τουλάχιστον για επτά χρόνια.

Πηγή: unboxholics.com

Related posts

Το σωματείο εργαζομένων της Samsung ετοιμάζει την πρώτη του απεργία

TEO

Η Microsoft ξεκαθαρίζει τι συνέβη με την επίθεση από το Lapsus$ hacking group

TEO

Η Google “τελειώνει” τις εφαρμογές τρίτων που καταγράφουν κλήσεις στο Android

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies