Τεχνολογία

Η Adobe απαιτεί τα δικαιώματα του υλικού που δημιουργείτε στις εφαρμογές της

Έξαλλοι οι χρήστες με τους νέους όρους χρήσης.

Μία πρόσφατη ειδοποίηση για αποδοχή των ανανεωμένων όρων χρήσης της Adobe έχει ξεσηκώσει δημιουργούς περιεχομένου, καλλιτέχνες, σκηνοθέτες και άλλους, αφού δεν τους αφήνει να χρησιμοποιήσουν τα προγράμματά της εκτός κι αν αποδεχθούν τους νέους όρους. Οι νέοι όροι πρακτικά πρακτικά επιτρέπουν την ελεύθερη πρόσβαση της Adobe στη δουλειά του καθενός, ακόμα και σε projects που τελούν υπό συμφωνία εμπιστευτικότητας. Οι περισσότεροι υποπτεύονται πως ο σκοπός αυτής της κίνησης είναι να για να εκπαιδευτεί η τεχνητή νοημοσύνη της εταιρίας, η Firefly.

Η Adobe απάντησε μέσω του blog της, σπεύδοντας να καθησυχάσει τους πελάτες της πως η εταιρία δεν εκπαιδεύει το Firefly με περιεχόμενο πελατών, ούτε παίρνει τα πνευματικά δικαιώματα της δουλειάς τους.

Οι δεσμεύσεις μας προς τους πελάτες μας δεν αλλάζουν. Τα παραγωγικά AI μοντέλα του Firefly εκπαιδεύονται με δεδομένα αδειοδοτημένου περιεχομένου, όπως το Adobe Stock και με δημόσιο περιεχόμενο του οποίου τα πνευματικά δικαιώματα έχουν λήξει.

Ο CPO της εταιρίας, Scott Belsky, αναγνώρισε πως η σύνταξη της ειδοποίηση ήταν ασαφής και τόνισε πως η νομική ομάδα του εργάζεται για να την αλλάξει. Παρόλα αυτά, η κατακραυγή δεν έχει σταματήσει και αρκετοί επιφανείς δημιουργοί ακύρωσαν τη συνδρομή τους, καλώντας τους υπόλοιπους χρήστες να κάνουν το ίδιο και να ψάξουν εναλλακτικές εφαρμογές.

Πηγή: unboxholics.com

Related posts

Το νέο τηλέφωνο της Realme έρχεται με το “Mini Capsule” σαν το “Dynamic Island” των iPhone

TEO

Το τελευταίο update των Windows 11 δημιούργησε ένα σοβαρό πρόβλημα

TEO

Η G.Skill αποκαλύπτει τις νέες της DDR5 μνήμες με εξαιρετικά χαμηλό latency

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies