Τεχνολογία

Facebook: Το μέλλον της πλατφόρμας είναι οι νεαροί χρήστες

Όλοι γνωρίζουν πως το Facebook χρησιμοποιείται κυρίως από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, με εφήβους και νεαρούς ενήλικους να προτιμούν άλλες εφαρμογές όπως το Instagram και το TikTok. Η Meta όμως θέλει να το αλλάξει αυτό και έτσι θα αναπροσαρμόσει την πλατφόρμα του Facebook για να γίνει πιο ελκυστική στις νεαρές ηλικίες.

Ο επικεφαλής του Facebook, Tom Alison, ανακοίνωσε πως το Facebook θα αλλάξει για να επικεντρωθεί στους νεαρούς ενήλικους περισσότερο από άλλους χρήστες.

Ο Zuckerberg προσπαθεί εδώ και τρία χρόνια να κάνει το Facebook πόλο έλξης των νεαρών χρηστών, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Σημαντικό ρόλο σε αυτήν την αλλαγή θα παίξει η μετάβαση του αλγόριθμου του Facebook, όπου αντί να δείχνει posts από φίλους, θα επικεντρωθεί στην ανακάλυψη νέου περιεχομένου. Καίριο ρόλο σε αυτό θα παίξει η ανάπτυξη της AI, η οποία ήδη έχει βελτιώσει τις προτάσεις των Reels και των Posts του Instagram.

Ο χρόνος θα δείξει πόσο επιτυχημένη θα είναι αυτή η μετάβαση. Παρόλο που ο Alison λέει πως το Facebook σημειώνει ανάπτυξη στη χρήση της εφαρμογής από νεαρούς χρήστες σε ΗΠΑ και Καναδά εδώ και πέντε τρίμηνα, οι 40 εκατομμύρια ημερησίως ενεργοί νεαροί χρήστες είναι ένα σχετικά μικρό ποσοστό από το σύνολο των 205 εκατομμυρίων στις ΗΠΑ που χρησιμοποίησαν την εφαρμογή μόνο το Φεβρουάριο.

Πηγή: unboxholics.com

Related posts

Ανακαλύφθηκε νέος αλγόριθμος φόρτισης που μπορεί να διπλασιάσει τη ζωή των μπαταριών ιόντων λιθίου

TEO

Επιστρέφουν υποχρεωτικά οι αφαιρούμενες μπαταρίες στα κινητά – Νέος νόμος Ευρωπαϊκής Ένωσης

TEO

Είχατε πρόβλημα με τις υπηρεσίες της Apple; Δεν ήσασταν οι μόνοι

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies