Τεχνολογία

Εταιρίες τεχνολογίας θα “πατήσουν το κουμπί καταστροφής” στην AI αν χρειαστεί

Τεράστιες εταιρίες της τεχνολογίας ήρθαν σε συμφωνία “να πατήσουν το κουμπί καταστροφής” ενάντια στην AI, για να αποφευχθεί ένα τυχόν σενάριο τύπου Terminator. Οι εταιρίες και διάφορες Κυβερνήσεις συνεργάζονται μαζί για να λάβουν τα μέτρα τους.

Όπως έγινε γνωστό, κολοσσοί όπως η Microsoft, η OpenAI, η Anthropic, καθώς και άλλες 13 εταιρίες συμφώνησαν σε μια νέα πολιτική να σταματήσουν την ανάπτυξη της AI, όπως ενός νέου μοντέλου, αν δουν ότι μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση. Με αυτό θα μπορούσαν να αποτρέψουν ένα κακό σενάριο, όπως για παράδειγμα να μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να ελέγξει τα πάντα.

Πιο συγκεκριμένα, εταιρίες και κυβερνήσεις συναντήθηκαν στην Σεούλ για να καθορίσουν το μέλλον τους με την AI και συμφώνησαν σε ένα “kill switch”, στο οποίο θα σταματούσαν την ανάπτυξη των πιο προηγμένων μοντέλων AI τους, εάν θεωρήσουν ότι θα μπορούσε να περάσει ορισμένα όρια κίνδυνου.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, πως η απόφαση των εταιριών έρχεται χωρίς κάποια χειροπιαστή δράση ή ορισμό του “επικίνδυνου” ορίου.

Όπως μαθαίνουμε από το Yahoo News, “στην ακραία περίπτωση, οργανισμοί δεσμεύονται να μην αναπτύξουν ή να μην κυκλοφορήσουν κάποιο νέο AI μοντέλο εάν δεν μπορούν να το κρατήσουν εντός ορίων”. Σε όλα αυτά συμφώνησαν και εταιρίες όπως οι Amazon, Google και Samsung.

 

Τα ρίσκα είναι πολλά και γι’ αυτό το λόγο όλες αυτές οι εταιρίες ήρθαν σε συμφωνία. Να σας υπενθυμίσουμε ότι πρόσφατα ένας καθηγητής με το όνομα Geoffrey Hinton, έκανε μια πρόβλεψη ότι η AI θα μπορούσε να αντικαταστήσει τους ανθρώπους σε πολλές κατηγορίες εργασίας.

Πηγή: unboxholics.com

Related posts

PlayStation 5: Το νέο μεγάλο update διορθώνει τον ήχο εκκίνησης που υπήρχε από το PS3

TEO

iOS 17.5: Κυκλοφόρησε η νέα ενημέρωση των iPhone και φέρνει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό

TEO

RTX 4090 και RTX 4080: Τα «τέρατα» της Nvidia ανακοινώθηκαν με τιμές έως $1599

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies