Τεχνολογία

Έπεσε και το οχυρό των iPads στην Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έβαλε στο στόχαστρο και το iPadOS υπό το Digital Markets Act (DMA), ζητώντας από την Apple να ανοίξει το λογισμικό της και να επιτρέψει την εγκατάσταση εφαρμογών από app stores τρίτων. Η Apple φαίνεται πως δε θα πολεμήσει αυτήν την απόφαση και σκοπεύει να ανοίξει το λειτουργικό της σε τρίτους. Το Κουπερτίνο δεν πρόσφερε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία που θα γίνει αυτό, αλλά η εταιρία έχει περίοδο έξι μηνών για να συμμορφωθεί με την απόφαση της Ευρώπης, διορία που λήγει στις 28 Οκτωβρίου.

Σήμερα φέραμε το iPadOS της Apple στο στόχαστρο των υποχρεώσεων του DMA. Η έρευνα αγοράς μάς έδειξε πως παρόλο που δεν πληροί τους απαιτούμενους αριθμούς, το iPadOS αποτελεί μία σημαντική πύλη στην οποία πολλές εταιρίες βασίζονται για να φτάσουν στους πελάτες τους. – Margrethe Vestager, Επίτροπος Ανταγωνισμού Ε.Ε.

Η Apple έχει ήδη ανοίξει το iOS σε app stores τρίτων και στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το iPadOS θα λειτουργεί με τους ίδιους όρους. Δηλαδή οι developers θα μπορούν να δημιουργούν τρίτα app stores και να διανέμουν τις iPad εφαρμογές απευθείας από το website τους.

Πηγή: unboxholics.com

Related posts

Windows 7: Σύντομα θα σταματήσει η υποστήριξη του ίσως δημοφιλέστερου προγράμματός τους

TEO

Νέα εποχή Apple και Windows – Έρχονται επίσημες εφαρμογές για Apple Music και Apple TV

TEO

Η τεχνητή νοημοσύνη έφτασε στο Google Maps

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies