Τεχνολογία

Elon Musk: Η AI θα γίνει πιο έξυπνη από τον εξυπνότερο άνθρωπο το 2025

Μιλώντας σε μία συνέντευξη στο X Spaces, ο Elon Musk προέβλεψε πως η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης θα οδηγήσει σε μία AI η οποία θα είναι εξυπνότερη από τον εξυπνότερο άνθρωπο στον κόσμο, μέχρι το 2025 ή το αργότερο μέχρι το 2026.

Αν ορίσεις την AGI (γενική τεχνητή νοημοσύνη) ως εξυπνότερη από τον εξυπνότερο άνθρωπο, τότε πιστεύω πως θα έρθει του χρόνου ή μέσα σε δύο χρόνια. Η AI είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη τεχνολογία κάθε είδους που έχω δει… και έχω δει αρκετή τεχνολογία. Το AI hardware και οι υπολογιστές που έρχονται online και είναι αποκλειστικά για AI χρήση, αυξάνονται εκθετικά κατά 10 φορές κάθε χρόνο, αν όχι κάθε 6-9 μήνες. Πολλές, πολλές καινοτομίες στο software λαμβάνουν χώρα επίσης. Πιστεύω πως θα έχουμε AI εξυπνότερη από κάθε άνθρωπο μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Το διάγραμμα ανάπτυξης των υπολογισμών της AI τα λέει όλα.

Ο Musk παραδέχτηκε πως η έλλειψη σε ανεπτυγμένα chips εμποδίζει την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Ο Grok 2 εκπαιδεύεται με 20.000 Nvidia H100 GPUs, ενώ το τρίτο μοντέλο θα χρειαστεί 100.000 από αυτά τα chips. Ακόμα όμως κι αν λυθεί το πρόβλημα της διαθεσιμότητας των chips, η παροχή ηλεκτρισμού θα είναι το επόμενο εμπόδιο τα επόμενα δύο χρόνια.

Πηγή: unboxholics.com

Related posts

Η Microsoft φτιάχνει το δικό της DLSS για να μεταμορφώσει το gaming στα Windows 11

TEO

Οι τιμές του App Store θα αυξηθούν πολύ σύντομα στην Ευρώπη

TEO

Η Xiaomi ανακοίνωσε το “Civi 1S” με OLED οθόνη και δυνατά χαρακτηριστικά

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies