Music News

Έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Τουρκογιώργης

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 73 ετών, άφησε ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες ροκάδες, ο Αντώνης Τουρκογιώργης.

Ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης ήταν ιδρυτικό μέλος του θρυλικού συγκροτήματος «Socrates», με πολύ μεγάλες επιτυχίες στο δυναμικό του.

Μετά τους Socrates ακολούθησε η σόλο καριέρα.

Ο γνωστός ροκάς αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας από το 2010, όταν είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σε ανάρτησή του ο Κώστας Μπίγαλης ανέφερε:

«Σήμερα έφυγε ο μεγάλος μουσικός, κιθαρίστας, συνθέτης και τραγουδιστής, Αντώνης Τουρκογιώργης, να συναντήσει τον αδερφικό του φίλο, Γιάννη Σπάθα, το άλλο του μισό των θρυλικών Socrates Drunk the Conium του κορυφαίου ροκ συγκροτήματος όλων των εποχών. Tony Power. Για πάντα».

Δισκογραφία

Προσωπικοί δίσκοι

  • «Τα Μάτια 14» (1986)
  • «Επεισόδιο» (1988)
  • «Μόνον Όρθιοι» (1990)
  • «Πυρ, Γυνή και Rock and Roll» (1991) (με τη Λίνα Μπαμπατσιά)
  • «Βήματα» (1992)
  • «Ουφ!» (1998)

 

Με τους Socrates Drank the Conium

  • «Socrates Drank the Conium» (1972)
  • «Taste of Conium» (1972)
  • «On the Wings» (1973)
  • «Phos» (1976)
  • «Waiting for Something» (1980)
  • «Breaking Through» (1981)
  • «Plaza» (1984)

Πηγή: zougla.gr

Related posts

Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

TEO

Ο Brant Bjork των Kyuss κυκλοφορεί το “Bread for Butter” με τον Nick Oliveri

TEO

Η Rosalía κυκλοφορεί το video του νέου της κομματιού, “Delirio de Grandeza”

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies