Μέχρι το τέλος του έτους.
Μετά από χρόνια κυρώσεων των ΗΠΑ οι οποίες απέκλεισαν την Huawei από τη χρήση 5G τεχνολογίας στα τηλέφωνά της, ο άλλοτε ανταγωνιστής της κορυφής δίπλα σε Samsung και Apple, σχεδιάζει την επιστροφή του μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς.
Η Huawei φαίνεται πως βρήκε τρόπο να παράγει 5G chips στην Κίνα χρησιμοποιώντας τις δικές της τεχνολογίες σχεδιασμού εργαλείων σε συνεργασία με την κινεζική SMIC. Πηγές της βιομηχανίας που περιλαμβάνουν και προμηθευτές της Huawei, κάνουν λόγο για μία μεγαλειώδη επιστροφή, ωστόσο η Huawei και η SMIC αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα.
Μία επιστροφή στην 5G αγορά θα σημάνει μία τεράστια νίκη για την Huawei, η οποία επί τρία χρόνια βρίσκεται σε έναν αγώνα επιβίωσης. Μέχρι το 2019 βρισκόταν σε τροχιά για να γίνει ο νούμερο ένα κατασκευαστής smartphones παγκοσμίως, οι κυρώσεις των ΗΠΑ όμως έκοψαν την πρόσβασή της σε εργαλεία κατασκευής high-end chips, χαρακτηρίζοντάς την ως κίνδυνο ασφαλείας, κάτι που η εταιρία δεν έπαψε ποτέ να αρνείται. Έχοντας περιοριστεί στο να πουλά μόνο 4G συσκευές, η Huawei έπεσε από την κορυφή και πλέον δε συμπεριλαμβάνεται στους TOP 5 κατασκευαστές.
Οι αναφορές κάνουν λόγο για χρήση της N+1 τεχνικής κατασκευής της SMIC για παρασκευή 5G τηλεφώνων, αν και αρχικά η παραγωγή θα περιοριστεί στις 4-10 εκατομμύρια μονάδες. Να αναφέρουμε πως η Huawei πούλησε 240.6 εκατομμύρια smartphones παγκοσμίως το 2019, πριν πουλήσει την Honor η οποία αντιστοιχούσε στο 1/5 των πωλήσεών της εκείνη τη χρονιά. Για το 2023, η Huawei είχε στόχο να πουλήσει 30 εκατομμύρια τηλέφωνα, ενώ πρόσφατα αύξησε αυτόν το στόχο στα 40 εκατομμύρια, χωρίς να γίνεται κάποια αναφορά σε 5G τηλέφωνα.
Η Huawei είχε ανακοινώσει το Μάρτιο πως είχε καινοτομήσει στα εργαλεία αυτοματισμού σχεδιασμού ηλεκτρονικών (EDA) για chips των 14nm. Οι εταιρίες που σχεδιάζουν chips, χρησιμοποιούν EDA software για να παράγουν τα πρότυπα των chips πριν αυτά περάσουν σε μαζική παραγωγή στα εργοστάσια. Σε συνεργασία με την SMIC, το EDA της Huawei μπορεί να χρησιμοποιηθεί για παραγωγή chips των 7nm, μία αρχιτεκτονική που χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα στα 5G smartphones.
Πηγή: unboxholics.com