Τεχνολογία

Κίνα: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ΑΙ στο εσωτερικό της

Η Κίνα μπαίνει και αυτή στη μακρά λίστα των χωρών που ζητούν περισσότερα μέτρα για τον έλεγχο της ΑΙ για να αποφευχθούν τυχόν κίνδυνοι για την κοινωνία και όχι μόνο. Συγκεκριμένα το κάλεσμα αυτό έκανε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ (Xi Jinping), μαζί με κορυφαίους αξιωματούχους του, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος της τεχνητής νοημοσύνης από το κράτος, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για ισχυρότερα μέτρα ασφαλείας σε εθνικό επίπεδο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Η μεγαλύτερη κρατική εποπτεία στην ΑΙ θα βοηθήσει την Κίνα στο να αντιμετωπίσει τις “επικίνδυνες καταιγίδες” που έρχονται για την χώρα. “Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τις χειρότερες περιπτώσεις και τα πιο ακραία σενάρια και να είμαστε έτοιμοι να αντέξουμε μια φουρτούνα ή ακόμη και επικείμενες καταιγίδες” όπως ειπώθηκε στη συνάντηση των αξιωματούχων της Κίνας με τον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ο πρόεδρος και άλλοι αξιωματούχοι του κυβερνώντος κομμουνιστικού κόμματος συμφώνησαν σε συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας να “βελτιώσουν τη διακυβέρνηση της ασφάλειας των δεδοµένων του δικτύου και της τεχνητής νοημοσύνης.”

Ο Σι δήλωσε επίσης ότι “η πολυπλοκότητα και η σοβαρότητα των προβλημάτων εθνικής ασφάλειας που αντιμετωπίζει η χώρα μας έχουν αυξηθεί δραματικά“. Η Κίνα έχει επίσης λάβει μέτρα για να ενισχύσει τον κρατικό έλεγχο της τεχνητής νοημοσύνης, με ένα νομοσχέδιο που παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα και απαιτεί όλα τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης να υποβάλλονται σε αξιολόγηση ασφαλείας πριν κυκλοφορήσουν.

Τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν τις “βασικές σοσιαλιστικές αξίες”, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, και δεν θα πρέπει να “περιέχουν περιεχόμενο σχετικά με την ανατροπή της κρατικής εξουσίας”. Στο στόχαστρο του Πεκίνου είναι και τα deepfakes τα οποία αποτελούν “κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια και την κοινωνική σταθερότητα“.

Ένας από τους φιλόδοξους στόχους της Κίνας είναι να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην τεχνητή νοημοσύνη μέχρι το 2030.

Πηγή: unboxholics.com

Related posts

Microsoft 365 Copilot: Η AI αλλάζει τον τρόπο που χειρίζεστε το Office

TEO

Google Bard: Διαθέσιμη στην Ελλάδα η ΑΙ αντίπαλος του ChatGPT

TEO

Έχετε προβλήματα με το Wi-Fi στα Windows 11; Η λύση είναι στους νέους drivers της Intel

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies