Τεχνολογία

«Κόκκινος συναγερμός» στην Google εξαιτίας της viral τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT

Σύμφωνα με ένα νέο ρεπορτάζ του The New York Times, η τεχνητή νοημοσύνη ChatGPT που έκανε το ντεμπούτο της το Νοέμβριο του 2022 και έγινε αμέσως viral, προσελκύοντας εκατομμύρια χρήστες, έχει σημάνει «κόκκινο συναγερμό» στη Google. Συγκεκριμένα, η εταιρία φοβάται πως η τεχνολογία μπορεί ενδεχομένως να κοντράρει την κυρίαρχη μηχανή αναζήτησής της, κάτι στο οποίο ποντάρει και η Microsoft.

Όπως επισημαίνει το εν λόγω ρεπορτάζ, η κατάσταση είναι τόσο σοβαρή που η Google ζήτησε τη βοήθεια των αρχικών ιδρυτών της, Larry Page και Sergey Brin. Συγκεκριμένα, έπειτα από πρόσκληση του τωρινού CEO της Google/Alphabet, Sundar Pichai, οι δύο ιδρυτές έσπευσαν να συμβουλεύσουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας για πως να δράσουν, να προτείνουν ιδέες, ενώ τους ζητήθηκε και να εγκρίνουν τα υπάρχοντα πλάνα. Είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που βλέπουμε τον Page και τον Brin να έχουν τόσο ενεργό ρόλο στη Google, αφού από το 2019 είχαν εγκαταλείψει τα καθημερινά τους καθήκοντα, παραμένοντας ωστόσο μεγαλομέτοχοι.

Για να περάσει, λοιπόν, στην αντεπίθεση και να μην αφήσει το ChatGPT να κυριαρχήσει, η Google σχεδιάζει να παρουσιάσει εντός του 2023 μια νέα έκδοση της μηχανής αναζήτησής της που θα έχει χαρακτηριστικά τύπου chatbot. Παράλληλα, η εταιρία έχει στα σκαριά και σκοπεύει να αποκαλύψει πάνω από 20 διαφορετικά projects που θα βασίζονται σε τεχνητή νοημοσύνη.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επίδειξη της νέας AI έκδοσης του Google Search, ωστόσο το ρεπορτάζ επισημαίνει ότι μπορούμε να περιμένουμε μερικά από τα 20 αυτά projects στο ετήσιο I/O event τον Μάιο. Μεταξύ άλλων η Google ετοιμάζει το δικό της AI πρόγραμμα δημιουργίας εικόνων που θα μπορεί να “δημιουργεί και να επεξεργάζεται εικόνες”, μια εφαρμογή για τη δοκιμή πρωτοτύπων προϊόντων και ένα σύνολο εργαλείων, το λεγόμενο MakerSuite, που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν από άλλες επιχειρήσεις για τη δημιουργία δικών τους AI. Η Google ετοιμάζει επίσης και ένα AI εργαλείο δημιουργίας κώδικα που θα ονομάζεται PaLM-Coder 2, καθώς και ένα που θα βοηθά στη δημιουργία εφαρμογών για smartphones και θα ονομάζεται Colab + Android Studio.

Πηγή: unboxholics.com

Related posts

Το Spotify μπαίνει στην κατηγορία των audiobooks, φέρνοντας 300,000 βιβλία

TEO

BeReal: Η νέα αντι-Instagram εφαρμογή θέλει τον πραγματικό εαυτό σας

TEO

H Gigabyte ετοιμάζει DDR5 μνήμες των 7400 MHz!

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies