Τεχνολογία

Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1: Το chip των επόμενων ναυαρχίδων

Μαζί και το Snapdragon 7 Gen1

Η Qualcomm παρουσίασε το νέο της chip, το Snapdragon 8+ Gen1, το οποίο θα ενσωματωθεί στις επόμενες ναυαρχίδες που θα δούμε μέσα στη χρονιά και αποτελεί μία αναβάθμιση από το προηγούμενο Snapdragon 8 Gen1.

Η Qualcomm χρησιμοποίησε νέα αρχιτεκτονική 4nm που υπόσχεται πως είναι καλύτερη από αυτήν της Samsung. Ωστόσο η γραμμή παραγωγής θα συνεχίσει να κατασκευάζει και το Snapdragon 8 σε μία προσπάθεια διαφοροποίησης της στρατηγικής κατασκευής. Η ομάδα σχεδιασμού της Qualcomm κατάφερε να βελτιώσει τη διάταξη του chip επιτυγχάνοντας υψηλότερες συχνότητες χρονισμού από 6% έως 12%.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα βελτίωση 10% στις επιδόσεις της CPU και 10% στις επιδόσεις της GPU, ενώ ταυτόχρονα η κατανάλωση (επιδόσεις ανά Watt) βελτιώθηκε κατά 30%. Χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια για την ίδια εργασία σημαίνει και μείωση θερμοκρασιών.

Η νέα πλατφόρμα επιτρέπει στους πελάτες της Qualcomm να δημιουργήσουν ultra-premium προϊόντα με τα καλύτερα Android χαρακτηριστικά, ενώ οι πρώτοι που αναμένεται να χρησιμοποιήσουν το νέο chip είναι οι Motorola, Honor, Xiaomi και OnePlus.

Ταυτόχρονα, η Qualcomm παρουσίασε και το Snapdragon 7 Gen1 το οποίο στοχεύει την premium αγορά αλλά όχι τα high-end τηλέφωνα. Ο στόχος είναι να φέρει high-end χαρακτηριστικά σε χαμηλότερης τιμής τηλέφωνα, με έμφαση στο gaming και την κάμερα.

Ο Snapdragon 7 Gen1 μπορεί να κάνει 3D rendering 20% ταχύτερα από τον προκάτοχό του, τον Snapdragon 778G, ενώ επιτρέπει στην κάμερα να καταγράψει 200MP, μία σημαντική αναβάθμιση από τα 66MP του Snapdragon 778G.

Πηγή: unboxholics.com

Related posts

Διέρρευσαν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Xiaomi 15

TEO

Το PS3 έλαβε ενημέρωση λογισμικού που αφαιρεί ένα χαρακτηριστικό

TEO

Είναι οι OLED οθόνες στα πλήκτρα το μέλλον των πληκτρολογίων;

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies