Το Volkswagen ID.1, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο πόλης της εταιρείας, θα είναι έτοιμο νωρίτερα από το σύνηθες χρονοδιάγραμμα.
Στην προ μηνών παρουσίαση του πρωτότυπου ID. Every1 (φωτογραφίες), από το οποίο θα προέλθει το ID.1, ο Τόμας Σέφερ, o Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, ανακοίνωσε ότι το καινούργιο μοντέλο θα εμφανιστεί στην αγορά το 2027.
Για να επιτευχθεί αυτό, οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας χρειάστηκε να αλλάξουν τον συνήθη ρυθμό εξέλιξης ενός νέου μοντέλου τους και να ακολουθήσουν αυτόν που έχουν οι Κινέζοι.

Συγκεκριμένα, ο χρόνος που χρειάζονται στη Volkswagen για να δημιουργήσουν ένα καινούργιο μοντέλο τους είναι 50 μήνες, δηλαδή περίπου τέσσερα χρόνια. Όμως, το ID.1 θα είναι έτοιμο σε 36 μήνες (δηλαδή σε τρία χρόνια), χωρίς να γίνει έκπτωση στο πρωτόκολλο της διαδικασίας εξέλιξής του.
Ο λόγος της επιτάχυνσής της είναι να ανταγωνιστούν το χρονικό διάστημα στο οποίο οι Κινέζοι ολοκληρώνουν την εξέλιξη ενός νέου μοντέλου τους, το οποίο πολλές φορές είναι ακόμα μικρότερο σε διάρκεια.

Ο Τόμας Κάμλα, Διευθυντής Τεχνολογίας για το ID.1 και υπεύθυνος στο Τμήμα Ψηφιοποίησης της Volkswagen AG, δήλωσε ότι η επίτευξη αυτού του στόχου απαιτεί νέο τρόπο σκέψης, εργαλεία ευφυούς τεχνολογίας, εσωτερική διαχείριση της διεργασίας με μεθόδους ευέλικτης εργασίας και τη συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης.
Μιλώντας στη γερμανική ιστοσελίδα Automobilwoche ο Κάμλα τόνισε τη σημασία της πολιτισμικής μεταστροφής στην εξέλιξη του ID.1, ενός μοντέλου στρατηγικής σημασίας για τη Volkswagen.
Όπως είπε, αυτό είναι απαραίτητο να γίνει καθώς τόσο οι Ευρωπαίοι όσο και οι Κινέζοι ανταγωνιστές επιδιώκουν να αποκτήσουν σημαντικό μερίδιο αγοράς στην κατηγορία των προσιτών αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να απομακρυνθούμε από την παλιά θεώρηση ότι τα εργαλεία απλώς κοστίζουν. Δημιουργούν αξία, για παράδειγμα μέσω ομοιογενούς αποθήκευσης δεδομένων και ενός περιβάλλοντος ευέλικτης συνεργασίας».
Επίσης, ο Κάμλα παραδέχτηκε ότι η πίεση από τους Κινέζους κατασκευαστές ήταν καθοριστική για την αλλαγή νοοτροπίας και την επιτάχυνση των διαδικασιών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η έντονη τοπική παρουσία, η στοχευμένη προσέγγιση του αγοραστικού κοινού και η λήψη αποφάσεων ταχύτατα, π.χ. σε ό,τι αφορά στη σχεδίαση, είναι αυτά που προσδίδουν τον τρομερό ρυθμό στην Κίνα».
Αντιθέτως, στη Γερμανία, οι αντίστοιχες αποφάσεις συχνά απαιτούν μήνες για να ληφθούν, όπως παραδέχτηκε. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Κινέζοι ανταγωνιστές εργάζονται ήδη με χρονοδιαγράμματα 24 μηνών (δηλαδή δύο ετών), αν και υπό διαφορετικές συνθήκες.
Πηγή: newsauto.gr