Τεχνολογία

17 Μαΐου: Η μέρα που το Twitter πέθανε και επίσημα

Η χθεσινή ημέρα σηματοδότησε το τέλος μιας εποχής, καθώς το Twitter έπαψε κι επίσημα να υπάρχει με την αρχική του ονομασία. Η πλατφόρμα έχει πλέον μεταβεί πλήρως στη νέα της ταυτότητα, «X», ολοκληρώνοντας τη διαδικασία του rebranding που ξεκίνησε με την εισαγωγή του νέου ονόματος και λογότυπου πέρυσι. Το τελικό βήμα σε αυτή τη μετάβαση ήταν η αλλαγή της URL διεύθυνσης του ιστότοπου σε x.com, αντικαθιστώντας το ιστορικό domain twitter.com.

Η αλλαγή αυτή έγινε χθες, Παρασκευή 17 Μαΐου. Πλέον, όλα τα links του Twitter ανακατευθύνουν από το twitter.com στο x.com. Είναι κάτι που μπορεί να δοκιμάσετε και μόνοι σας στο browser σας.

Με αφορμή την σημαντική αλλαγή, ο ιδιοκτήτης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, Elon Musk, τόνισε πως «όλα τα βασικά συστήματα βρίσκονται πλέον στη διεύθυνση X.com», χρησιμοποιώντας μάλιστα μια εικόνα από την αρχική του εταιρία X.com από το 1999.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο Elon Musk είχε ανοίξει μια από τις πρώτες online τράπεζες πριν από 25 χρόνια, η οποία εξελίχθηκε στο σημερινό PayPal.

Ο Musk, ο οποίος εξαγόρασε το Twitter τον Νοέμβριο του 2022, κατεύθυνε την πλατφόρμα προς αυτό το rebranding στο πλαίσιο του οράματός του για τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εφαρμογής που θα κάνει τα πάντα. Αυτή η νέα επωνυμία έχει ως στόχο να συμβολίσει μια νέα αρχή και να ευθυγραμμιστεί το app με τις ευρύτερες φιλοδοξίες του Musk για την πλατφόρμα, οι οποίες περιλαμβάνουν την επέκταση της λειτουργικότητάς του πέρα από τα παραδοσιακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παρά τις στρατηγικές προθέσεις, η αλλαγή είχε προκαλέσει αντιδράσεις τόσο από τους χρήστες όσο και από ειδικούς σε θέματα branding. Όταν άλλαξε αρχικά το λογότυπο, πολλοί εξέφρασαν νοσταλγία για το μπλε πουλί και τη γνώριμη ορολογία όπως τα «tweets» και τα «retweets», τα οποία έχουν πλέον αντικατασταθεί από όρους που σχετίζονται με το «X». Οι επικριτές υποστήριζαν ότι αυτή η δραστική κίνηση ίσως να αποξένωνε τους μακροχρόνιους χρήστες και να μείωνε την αξία του εμπορικού σήματος που χτίστηκε τα τελευταία 17 χρόνια.

Πηγή: unboxholics.com

Related posts

“Τελειώνει“ οριστικά ο Internet Explorer στα Windows

TEO

One UI 6: Το Android 14 ήρθε και σε άλλα Samsung τηλέφωνα

TEO

Η Apple θέλει να αντικαταστήσει το laptop σας με το επερχόμενο update του iPad

TEO

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε εάν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου & Cookies